Закликаємо громадян не провокувати пожежі

На сьогоднішній день найбільш серйозною і небезпечною проблемою вважається виникнення пожеж на полях та в степовій місцевості.

Із приходом спеки частіше виникають загоряння сухої трави, сміття, очерету. Ці пожежі стають справжнім лихом для навколишнього середовища. Головною причиною виникнення таких загорань є людська недбалість чи недотримання елементарних правил протипожежної безпеки. Так, розкладаючи багаття під час відпочинку в лісі, чи спалюючи суху рослинність в себе на присадибній ділянці, громадяни не замислюються над тим, що своїми діями вони здатні спричинити масштабну пожежу.

Під час спалювання сухої трави полум’я може перекинутися на житлові будинки, господарчі споруди, пошкодити лінії електромереж, газопроводів, завдавши при цьому значних матеріальних збитків. Разом із тим, такі пожежі завдають непоправної шкоди довкіллю, знищуючи родючий шар ґрунту. Страждають у подібних ситуаціях і люди вони змушені вдихати токсичний дим, що містить сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. Осередком потенційної пожежі можуть стати й ліси, куди громадяни прямують на пікнік.

У зв’язку з цим відділ комунального господарства нагадує жителям міста Добропілля про суворе дотримання правил пожежної безпеки при розкладанні вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття.   Необхідно дотримуватися правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Якщо ви розпалюєте вогнище у себе на подвір’ї, робити це треба у безвітряну погоду на відстані мінімум 30 м від будівель і споруд. Пам’ятайте, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Шановні громадяни! Відмовтесь від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! Адже кожна пожежа не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. Тож, лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки вбереже від трагічних наслідків.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.