Патріотизм - любов до Батьківщини

Раніше ми не замислювалися над сутністю цього поняття, над своєю національною свідомістю, над глибиною свого патріотизму.

З дитинства ми вчимося в українських школах, виховуємося на національних традиціях, шануємось на національних символах. І більшість вважає це нормою, звичайно справою. Та події останніх часів показали, що частина наших жителів навіть не відчуває любові до міста, в якому живе. Як же можна народитися, жити в країні, все життя користуватися її благами, та не поважати цю землю?

У кожного по-різному проявляється патріотизм. Один зробив татуювання з тризубом, другий поставив на робочому столі синьо-жовтий прапорець, третій одягає на свята вишиванку. Бувають такі, хто зовні не демонструє, проте є справжнім патріотом своєї країни. Такі люди цікавляться історією рідного краю, шанують пам’ять предків, виховують дітей гідними людьми. Взагалі, патріотизм починається з любові до своєї вулиці, до свого маленького міста. Патріот не стане кидати сміття біля річки чи в парку – адже це часточка його країни.

Про патріотизм судять не по словах, а по справах людини. Любов до Батьківщини є виявом гордості за свою рідну землю, за її матеріальні й духовні надбання. Це готовність захищати інтереси насамперед країни, а не власні.

Сьогодні, як ніколи, кожен мешканець нашого міста має активно працювати заради нашої держави. Не всі можуть йти на війну, але кожен може зробити будь-який, навіть маленький внесок у становлення незалежності - допомагаючи солдатам, беручи участь у волонтерській діяльності та акціях, спрямованих на збір грошей та речей для армії. Проблема в тому, що за 26 років становлення держави в нас не було загальнонаціональних цілей і більшість мешканців сходу не почувалася як нація, у людей не виховувалося почуття гордості за свою країну, вони тільки оглядалися на «братів». Ми розплодили велику кількість антипатріотів і за це платимо величезну ціну — у цій війні гине цвіт нашої нації.

Сьогодні ми не почуваємось у безпеці, але у нас є мета – побудувати суспільство, протилежне російському. І ми маємо подякувати Росії хоча б за те, що вона показала більшості з нас, наскільки ми любимо свою землю. За те, що згуртувала наш народ. За те, що з руїн відродилася Українська Армія, яка виявила величезну кількість патріотів нашої Батьківщини і показала світові силу духу українського солдата, який може без зброї зупинити армію агресора.
 Україна – це земля, де живуть сильні і сміливі чоловіки, віддані і сильні духом жінки, де прапор має два кольори світу – небесний та сонячний. І ми віримо, що з такою кількістю патріотів Україна переможе у цій страшній війні, бо ніхто ніколи не зламає цих людей. А якщо і встанемо на коліна – то лише перед Богом!

 

 

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.