КОРОНАВІРУС ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

Нажаль, коронавірус нікуди не дівся, він знову повертається! Напочатку епідемічного сезону з грипу та ГРВІ з 01.10.2023 року згідно наказу МОЗ України фахівцями Доропільської філії ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ» відновлено моніторинг епідемічної ситуації поширення грипу та ГРВІ, у тому числі COVID-19 на підпорядкованій філії територіях.

На минулому тижні,  у період з 02.10 по 08.10.2023, серед населення Добропільської ОТГ був зареєстрований 1 випадок захворювання на COVID-19. На цьому тижні, тільки за два дні (09-10.10.2023)  зареєстровано 13 випадків захворювання, з них на території Добропільської ОТГ- 12 випадків, на території Білозерської ОТГ – 1 випадок. Випадків захворювань на COVID-19 на території Криворізької та Шахівської ОТГ за аналогічний період не зареєстровано.

Вкотре Вам нагадуємо, що небезпека захворювання на COVID-19 полягає в тому, що на початковій стадії його симптоми можна сплутати з проявами застуди. Неправильне або несвоєчасне лікування COVID-19 може призвести до розвитку важких ускладнень - запалення легень і дихальної недостатності. У групі ризику знаходяться люди, старші за 65 років, а також люди з хронічними захворюваннями. У них підвищена ймовірність розвитку ускладнень.

КНП «Добропільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Добропільської  міської ради отримав безкоштовну вакцину COMIRNATI Tris (Пфайзер). Запрошуємо всіх бажаючих пройти вакцинацію від COVID-19 (кабінет щеплення КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3» м.Білицьке та кабінет щеплення КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1» м.Добропілля). Також пункти щеплення проти коронаврусної інфекції є на території  кожної громади. Незабаром у всіх пунктах щеплення з’являться вакцини від COVID-19.  Вакцинація – збереже життя!

Не нехтуйте своїм здоров’ям та дотримуйтеся простих правил запобігання коронавірусної інфекції:

- часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;

- під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою

серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;

- уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

- якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря.

Як запобігти поширенню інфекції:

- якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно міняти/знезаражувати);

- необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

Слідкуйте за своїм здоров’ям і своєчасно звертайтеся за медичною допомогою.

Добропільська філія ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ»

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.