Комунальне підприємство «Добро» Добропільської міської ради доводить до відома споживачів!

На виконання Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130, комунальне підприємство «Добро» Добропільської міської ради зобов’язане повідомити споживачів про намір встановлення економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії.

На вимогу Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», суб’єкти господарювання зобов’язані щорічно подавати уповноваженому органові відповідної територіальної громади, на території якої провадиться діяльність, заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води на планований період з метою їх встановлення на рівні економічно обґрунтованих витрат.

Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, для споживачів всіх категорій будуть застосовуватись тарифи на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії на рівні, що не перевищує тарифи, які застосовувались станом на 24 лютого 2022 року, згідно Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» від 29.07.2022 № 2479-IX (далі - Закон 2479) та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року № 502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану».

Законом 2479 передбачено, що збитки які будуть виникати у теплопостачальних підприємств від діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії будуть відшкодовуватись з Державного бюджету України. Для відшкодування цих збитків підприємство повинно подати до органів місцевого самоврядування розрахунки економічно обґрунтованих тарифів.

КП «Добро» здійснено розрахунок планованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії. Основними чинниками розрахунку нових тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії є приведення розрахунків тарифів у відповідність до прийнятих законодавчих актів та наступні фактори:

  • зростання тарифів на послуги сторонніх підприємств;
  • зростання цін на матеріали, паливно-мастильні матеріали;
  • інфляційні процеси.

В результаті проведених розрахунків проект тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії за категоріями споживачів на плановий період є наступним:

                                                                                                                     Категорії споживачів

Діючі тарифи на теплову енергію

Планові економічно  обґрунтовані тарифи

Населення

1430,72 грн за  1 Гкал

3638,92 грн за  1 Гкал

Бюджетні установи

1430,72 грн за  1 Гкал

3638,92 грн за  1 Гкал

Послуги постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату

83,04 грн за 1м3

190,89 грн за 1м3

Для КП «Добро» поточні тарифи були встановлені рішенням Виконавчого комітету Добропільської міської ради № 323 від 30.07.2020 р. «Про встановлення тарифів на послуги постачання теплової енергії в містах Добропілля, Білицьке, Білозерське, селищах міського типу Новодонецьке, Водянське та постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату для інвалідів та осіб похилого віку»

Загальний рівень відшкодування витрат підприємства поточними тарифами за 2022 рік склав 57,47 % для населення, бюджетних установ та інших споживачів.

Структура поточних та розрахункових на плановий 2023 рік тарифів на послуги постачання теплової енергії КП "Добро" Добропільської міської ради наведена в таблицях нижче.                        

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою: м-н Молодіжний, буд. 22-а, м. Добропілля, Донецька обл., 85001.

Найменування та місцезнаходження виконавця комунальної послуги: КП «Добро» Добропільської міської ради, провулок Луганський 2а, м. Добропілля, Донецька область, 85001. Електронна пошта: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Найменування та місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи: Виконавчий комітет Добропільської міської ради, вул. Першотравнева, буд. 83 м. Добропілля, Донецька обл., 85004.

 

Структура тарифу на послуги постачання теплової енергії на плановий 2023 рік по КП "Добро" Добропільської міської ради Добропільська ОТГ

Адміністрація

КП «Добро» Добропільської міської ради

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.