Щодо субсидії

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради повідомляє, що відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848  «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) в редакції, яка діяла до 1 травня 2019 року (далі – Положення), житлові субсидії на оплату житлово-комунальних послуг до грудня 2018 року/січня 2019 року включно надавалися громадянам не у грошовій формі за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам шляхом перерахування коштів на рахунки надавані в послуг.

Пунктом 18 Положення було передбачено, що сума житлової субсидії, яка надається не у грошовій формі та не використана домогосподарством унаслідок економного споживання послуг, зараховується виконавцем комунальної послуги на наступні розрахункові періоди протягом сезону, в якому призначено житлову субсидію, як оплата таких послуг.

Виконавець комунальної послуги був зобов'язаний щомісяця зазначити у платіжних документах одержувачів житлової субсидії суму переплати.

Після закінчення опалювального сезону невикористана сума житлової субсидії, яка надавалась не у грошовій формі, має повертатись виконавцем комунальних послуг до державного бюджету з урахуванням вищезазначених норм на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум житлової субсидії у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Механізм розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання визначено Порядком розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 № 534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг» (зі змінами) (далі –Порядок).

У 2019 році надавачі послуг мають проводити розрахунок загального обсягу невикористаних сум житлової субсидії, яка надавалася не у грошовій формі, яка повертається до державного бюджету, за період отримання житлової субсидії з жовтня 2018 року по грудень 2018 року/січень 2019 року, якщо станом на 01 травня 2019 року обліковується переплата за послуги.

Таким чином, громадяни, на особових рахунках в підприємств-надавачів комунальних послуг яки станом на 01 січня 2019 року/01 лютого 2019 року була наявна переплата у вигляді зекономлених сум субсидії за попередній період, мали право скористатися нею протягом лютого-квітня 2019 року, зменшуючи за рахунок неї розмір фактичної суми сплати за спожиті комунальні послуги.

Зазначаємо, наразі порядок є дійсним і залишиться таким до моменту внесення відповідних законодавчих змін і скасування постанови кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 № 534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг», проте стосується він виключно житлової субсидії, яка надавалася громадянам не у грошовій формі. 

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.