Звіт про роботу управління соціального захисту населення за період з 10 по 14 лютого 2020 року

Відділ грошових виплат і компенсацій

Протягом тижня прийнято 106 заяв про призначення соціальних допомог та субсидій, в т.ч.:

  • допомог та компенсацій – 81;
  • субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 21;
  • субсидій на придбання твердого пічного побутового палива – 4.

Протягом тижня призначено:

  • державних соціальних допомог та компенсацій –176 сім’ям;
  • житлових субсидій – 29 сім`ям.

Роздруковано та перевірено правильність перерахунків субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 48 особових  справ.

Видано довідок про перебування (не перебування) на обліку як отримувачам державних соціальних допомог та повідомлень про призначення допомог та житлових субсидій – 75 громадянам.

Протягом робочого тижня відбулося 5 виїздів «Мобільного соціального офісу», прийнято 94 громадянина з питань призначення всіх видів соціальних допомог та від 1 особи прийнято заяву щодо призначення допомоги за адресою реєстрації.

Відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг

Взято на облік та введено до ЄДАРП 30 нових особових справ отримувачів пільг.

Прийом пільгової категорії громадян (надання консультацій) – 109 осіб.

Видано довідок про перебування на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків – 11 осіб.

Проведено перевірки списків внутрішньо переміщених осіб відповідно запитів   Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, Донецького обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Державної міграційної служби, Центру зайнятості, Фонду соціального страхування, відділу грошових виплат і компенсацій та Управління Пенсійного фонду  по   198 особам.

Відділ соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та реалізації пільг населення

Видано 15 направлень особам з інвалідністю на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації ( далі-ТЗР).

Надано 11 консультацій особам з інвалідністю щодо отримання ТЗР.

Направлено до Добропільського центру комплексної реабілітації 1 дитина з інвалідністю.

Взято на облік та внесено змін до Централізованого банку даних з проблем інвалідності – 70 осіб.

Прийнято заяву на обслуговування до територіального центру соціального обслуговування для надання соціальної послуги від 1 особи.

Надано  консультації 4 особам щодо влаштування до будинку-інтернату загального типу, та 1 консультацію до дитячого будинку-інтернату.

Надано 3 консультації особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи  стосовно компенсаційних виплат у 2020 році.

Прийнято заяви та документи на забезпечення санаторно-курортним лікуванням від 12 осіб.

Надано 6 консультацій щодо надання матеріальної допомоги за рахунок коштів державного бюджету та прийнято 3 заяви.

Сектор державних соціальних інспекторів

Здійснено 338 перевірок сімей з метою визначення їх права на призначення різних видів соціальних допомог (субсидій).

Сектор по контролю за призначенням та виплатою пенсій

Проведено перевірки правильності призначення та перерахунку пенсій:

  • нового призначення – 22 особових рахунка;
  • перерахунків – 50 особових рахунків.

Відділ з питань праці та юридично-правової роботи

Проведено щотижневий оперативний моніторинг стану заборгованості із виплати заробітної плати в розрізі підприємств міста. Заборгованість із виплати заробітної плати станом на 12 лютого 2020 року відсутня.

Прийнято 3 пакети документів на реєстрацію колективних договорів організацій міста.

Проведено повідомну реєстрацію 3 колективних договорів.

Надані 4 методичні та консультативні послуги щодо реєстрації колективних договорів та внесення змін до них.  

Проведений конкурс на зайняття вакантної посади в управлінні.

Ведеться підготовча робота з затвердження програми «Ветеран» на 2020 рік.

Ведеться робота з виконавчою службою щодо боржників.

Відділ обліку і звітності

Протягом тижня здійснені виплати:

  • допомоги сім'ям з дітьми; малозабезпеченим сім'ям; особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю; допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, у тому числі допомоги на догляд; тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату; компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку; виплати на відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»; допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною та оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, поштових послуг для здійснення виплат поштою, на загальну суму 865701,07 грн;
  • на інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення (стипендія сторічним) у сумі 515,00 грн.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

За поточний тиждень із заявами щодо видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи звернулося 17 осіб (з них 11 вперше).

Із заявами про призначення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг протягом тижня звернулось 19 внутрішньо переміщених осіб.

14 лютого 2020 року відбулося засідання комісії для розгляду питань, пов’язаних із призначенням (відновленням) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було прийнято рішення щодо:

  • призначення (відновлення) соціальних виплат 30 внутрішньо переміщеним особам на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Протягом тижня на офіційному веб-сайті Добропільської міської ради була розміщена 6 статей: «До уваги батьків. Оздоровлення дітей у центрі реабілітації «Сергіївка» Одеської області», «Інформація про установи, організації, заклади незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців, які включені до переліків суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації управлінням соціального захисту населення Добропільської міської рад», «Мобільний кейс - для сучасного рівня надання послуг», «Добропільчанам пропонують визначити потреби у соціальних послугах», «В Україні діє безкоштовна «гаряча лінія», «Підсумковий висновок щодо виконання (реалізації) програми (проєкту, заходу), розробленого міськими громадськими об’єднаннями ветеранів, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році».

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.