„Експлуатації дитячої праці - скажемо Ні!”

У 2002 році Міжнародна організація праці оголосила 12 червня Всесвітнім днем боротьби за ліквідацію дитячої праці Перші заходи присвячені цьому дню відбулися в 1997 році. Спочатку вони проводилися тільки в Осло та Амстердамі, але згодом привернули увагу всієї світової громадськості.

Глобальні зусилля до ліквідації найгірших форм дитячої праці сьогодні докладають у багатьох країнах. Під егідою Міжнародної організації праці надається підтримка та допомога дітям, які стали жертвами незаконного використання їхньої праці.

Державний нагляд  за дотриманням законодавства про працю, зокрема, з питань використання праці неповнолітніх здійснює Державна служба України з питань праці.

Такі види дитячої праці, як виснажлива й надмірно тривала праця дітей у домашньому господарстві (насамперед, це стосується сільських дітей); робота у промисловості, в установах та організаціях, яка не відповідає фізичним та розумовим здібностям дітей, шкодить їхньому здоров`ю, заважає навчанню та розвитку дитини; робота у сімейному бізнесі, яка перебуває поза громадським та державним контролем, чим створюються передумови для перетворення такої праці у найгірші форми; робота на вулиці у несприятливих погодних умовах, часто — у несприятливому соціальному оточенні (миття автомашин, вулична торгівля, жебракування тощо), суперечать законодавству нашої держави.

День боротьби з дитячою працею переважно спрямований на пробудження свідомості дорослого населення, яке і є головним експлуататором праці дітей.

Якщо Вам стало відомо про дитину яка стала жертвою експлуатації, то невідкладно повідомляйте службу у справах дітей Добропільської міської ради (06277 2-78-63), поліцію, прокуратуру або за телефоном довіри „Всеукраїнська лінія” (8-800-500-21-80).

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.