Формування національної свідомості дитини через організацію роботи з мовленнєвого та художньо-естетичного спрямування

13 березня 2018 року заклад дошкільної освіти №9 «Тополька» (завідувач Бабенко О.О., вихователь-методист Лук’ян Т. М.) гостинно відчинив двері 46 вихователям старших груп дошкільних закладів та вчителям 4-х класів загальноосвітніх шкіл Великого Добропілля.

В рамках методичного об'єднання з наступності двох ланок дошкільної та початкової освіти засідання за темою «Формування національної свідомості дитини через організацію роботи з мовленнєвого та художньо-естетичного спрямування» пройшло у формі методичної естафети «Навчаємо й виховуємо з Україною в серці». Педагогів зацікавила виставка «Родинне дерево», яку підготували батьки, вихователі, а діти закладу презентували її гостям.

 

На заході була можливість на лише підвищити професійну компетентність щодо формування національної свідомості дітей, а й познайомитися з досвідом роботи вчителів НВК №1 та вихователів ЗДО №9. Під час домінантного заняття у старшій логопедичній групі «З Батьківщиною в серці» (вихователь Кузнецова О. В.) та інтегрованого уроку у 1-му класі «Весна іде – красу несе» (вчитель Мітіна С. В.) учасники мали можливість прослідкувати систему в роботі педагогів двох ланок освіти.

osv2

 

Завідувач ЗДО №9 Бабенко О. О. та заступник директора НВК «Гімназія – ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» Кулікова С. Г. презентували досвід взаємодії закладів по забезпеченню взаємозв'язку і наступності у вихованні і навчанні дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку. Гостей зворушила прониклива музична листівка «Зацвіла в долині червона калина» (музичний керівник Куприк Г. В., вихователь Гутник І. В.) за участю дітей старшої групи та 1-го класу.

А під час методичної ниви «Від ефективності роботи з наступності – до підвищення якості освіти» (Лук’ян Т.М.) вдалося розширити та уточнити знання  педагогів щодо форм, методів і прийомів роботи з дітьми з осно­вних напрямів патріотичного вихован­ня дошкільників та молодших школярів.

Методисти МК відділу освіти Героєва В. І. та Гнилицька Л. В. під час вправи «Мисник» допомогли підвести підсумки заходу, націлили педагогів на партнерську взаємодію і співпрацю педагогів, батьків дітей.

osv1

Раціональне поєднання традиційних та інтерактивних форм у роботі методичного об'єднання сприяло підвищенню фахового рівня педагогічних працівників та оптимізації освітнього процесу.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.