Колективний договір: умови укладання

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради повідомляє, що з початку року управлінням зареєстровано та оприлюднено на веб-сайті Добропільської міської ради 31 колективний договір, змін та доповнень до них.

Колективний договір - це локальний нормативно-правовий акт, який регулює трудові, соціально-економічні відносини між власником і працівниками даного підприємства. Він укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності й господарювання, які використовують найману працю і які мають права юридичної особи.

Гарантії, пільги та компенсації, передбачені для працюючих чинним законодавством, є обов'язковими для виконання за будь-яких умов. За наявності на підприємстві кращих економічних можливостей нормативні пільги і компенсації можуть бути передбачені і внесені до умов колективного договору, як додаткові порівняно з чинним законодавством.

Статтею 13 КЗпП України передбачений перелік основних розділів, які повинен містити колективний договір, серед яких звертається увага на нормування й оплату праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій тощо); встановлення гарантій, компенсацій, пільг; режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку; умов та охорони праці; забезпечення житлово-побутового, культурного, медичного обслуговування, організації оздоровлення і відпочинку працівників.

Після схвалення проекту колективного договору загальними зборами (конференцією) він підписується уповноваженими представниками сторін та надається для повідомної реєстрації в управління соціального захисту населення Добропільської міської ради.

Для проведення повідомної реєстрації колективного договору представники сторін надають до управління примірник договору разом із додатками та супровідним листом (зразок листа додається) у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками, затвердженого кваліфікованою печаткою, а також копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення цього колдоговору.

Колективний договір набирає чинності з дня підписання їх представниками сторін. Внесення змін і доповнень до колективного договору протягом строку їх дії можливе тільки за взаємною згодою сторін у порядку, визначеному колективним договором та підлягають повідомній реєстрації в тому ж порядку, що і колективний договір.

Зауважимо, що укладення кожного колективного договору передбачає соціальний захист прав найманих працівників, сприяння покращенню їх умов праці, завоювання соціально-економічних переваг і розширення їх прав.

Кваліфіковані консультації щодо повідомної реєстрації можна отримати за телефоном управління соціального захисту населення Добропільської міської ради 2-78-75.

Начальник управління                                                                                  І.В. ШИРИНА

ЗРАЗОК СУПРОВІДНОГО ЛИСТА

Управлінню соціального захисту населення Добропільської міської ради                                                                            

                                                                     

______________________________                                                                      

                                                                       ______________________________

                                                                              (підприємство, установа, заклад)

                                                                           

                                                                              

Адміністрація та профспілковий комітет (або представник трудового колективу)  __________________________________________________________                                                                                                        

                                                  (назва підприємства)

просить Вас провести повідомну реєстрацію колективного договору терміном на 20__ – 20___ роки, прийнятого на загальних зборах від _____________________.

         

          Представники сторін, які приймали участь в колективних переговорах  по прийняттю колективного договору дають письмову згоду (відмову) на публікування тексту договору.

                                                                                   

П.І.П., посада, підпис 

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.