Указ Президента України "Про Річну національну програму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік"

Указом Президента України від 28 березня 2018 року № 89/2018 затверджено Річну національну програму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік.

Річна національна програма під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік (далі – Програма) є системним стратегічним документом у сфері євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.

Виконання Програми має особливе значення не лише для залучення і використання потенціалу та практичної і консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав – членів Альянсу з метою підвищення обороноздатності держави в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, але й для системного запровадження цілеспрямованих та планомірних заходів із підготовки держави до набуття членства в НАТО.

Демократичні реформи в Україні спрямовані передусім на досягнення європейських демократичних стандартів, конкретними кроками мають стати:

– децентралізація влади та проведення конституційної реформи;

– удосконалення механізму здійснення парламентського контролю, а також забезпечення контролю з боку громадянського суспільства за діяльністю центральних та місцевих органів виконавчої влади;

– удосконалення виборчого законодавства;

– реформування системи правоохоронних органів згідно з європейськими нормами та стандартами;

– впровадження незалежного, справедливого і доступного судочинства.

Зазначені реформи, а також інші соціально орієнтовані реформи, зокрема медична, освітня, пенсійна, проводитимуться з максимально широким залученням інститутів громадянського суспільства.

З Програмою можна ознайомитися за посиланням: http://www.president.gov.ua/documents/892018-23882.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.