ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ АВТОНОМНІ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ!

Суб’єкти господарювання, які використовують автономні системи опалення, зокрема, твердопаливні, рідкопаливні, газові котли чи печі, повинні обчислювати, нараховувати та сплачувати до бюджету екологічний податок, а також складати податкову звітність по цьому платежу.

Об’єктом та базою оподаткування є обсяги та викиди забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Відповідно до ст.14 Податкового кодексу України стаціонарне джерело забруднення — підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та/або скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти. До стаціонарних джерел відносяться і автономні системи опалення незалежно від потужності опалювального пристрою та виду пального, при спалюванні якого утворюються та викидаються в атмосферне повітря забруднюючі речовини або суміш таких речовин.

Зауважуємо, шо згідно ст.11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися  після  отримання дозволу, виданного суб’єкту господарювання обласними державними адміністраціями – Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністраці.  Документи на отримання дозвілу необхідно надати за адресою: м. Краматорськ, вул. Богдана Хмельницького, 8.

Тобто суб’єкт господарювання повинен мати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.У разі коли платник екологічного податку не має дозволу на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, він самостійно визначає обсяги викидів на підставі методичних роз’яснень.

Відділ комунального господарства Добропільської міської ради закликає юридичних та фізичних осіб підприємців, які використовують твердопаливні, рідкопаливні, газові котли чи печі, для опалення підприємств звернутись до  відділу за адресою: м. Добропілля, вул. Першотравнева ,83, каб 210 для отримання роз'яснень  щодо оформлення дозволу на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин та сплати екологфчного податку.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.