Роботодавці Добропільщини можуть скористатися компенсацією за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

 В Україні запрацювала програма надання роботодавцю компенсації за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп. Головна мета програми – посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість таким громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися.

Сума компенсації не може перевищувати:

  • за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи –100,5 тис. грн. (15 мінімальних зарплат);
  • за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю ІІ групи –67 тис. грн. (10 мінімальних зарплат).

Компенсуватимуться витрати, зокрема на: меблі, транспортери для підйому сходами з електроприводом, допоміжні засоби для транспортування предметів на робочих місцях, крісла для роботи стоячи, генератори голосу, оправи для окулярів із вбудованими електронними виробами для посилення звуку, брайлівські клавіатури, тактильні комп’ютерні дисплеї тощо.

Щоб отримати компенсацію роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості у паперовій або електронній формі заяву про надання компенсації та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Слід відзначити, що головна мета програми – посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість таким громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися.

Детальніше про послугу https://is.gd/afx4ts

Телефон гарячої лінії Добропільського міського центру зайнятості: 066-960-13-23
Call-центр Донецького обласного центру зайнятості:  0 800 33 61 67

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.