Звіт з повторного відстеження результативності регуляторного акта «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій м. Добропілля та м. Білицьке»

1. Вид та назва регуляторного акта , дата його прийняття та номер

Рішення виконавчого комітету Добропільської міської ради від 18.09.2017р. № 405 «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій м. Добропілля та м. Білицьке».

2. Назва виконавця заходів з повторного відстеження 

Комунальне підприємство «Добропільська служба єдиного замовника».

3. Цілі прийняття акта 

Регуляторний акт націлений на підвищення якості надання послуг населенню з утримання прибудинкових територій, поліпшення житлових умов проживання. А також, стабілізація фінансового стану комунального підприємства – своєчасна виплата заробітної плати робітникам, розрахунок комунального підприємства за спожиті енергоносії, збільшення обов’язкових платежів до бюджетів всіх рівнів.

4. Термін виконання заходів з відстеження 

18.09.2018р. – 08.10.2018р.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне) 

Повторне.

6. Методи одержання результатів повторного відстеження 

Використання фінансово-економічних результатів діяльності КП «ДСЄЗ».

7. Дані та припущення, на основі яких проводилось повторне відстеження результативності даного регуляторного акта, а також способи одержання даних

Повторне відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось на підставі даних, які формуються в базі КП «ДСЄЗ», враховуючи тарифи, що діють з 01.10.2017р. Способами одержання даних, на підставі яких здійснювалось повторне відстеження результативності регуляторного акта є аналіз даних.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

 В результаті відстеження регуляторного акта досліджувались наступні показники:

- розмір надходжень до бюджету за І півріччя 2018 р. складає: Єдиний податок – 378,0 тис. грн, відрахування до Пенсійного фонду – 695,1 тис. грн;

- рівень відшкодування тарифами витрат виконавця послуг складає 72,9%;

- заборгованість по заробітній платі відсутня.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей 

Прийняття даного акта дозволило вчасно виплачувати заробітну плату, збільшити надходження до бюджету, але рівень відшкодування тарифами витрат виконавця послуг зменшився на 9,4%, а це надає змогу вважати, що знизилась якість надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій.

Аналіз показників свідчить, що прийняття регуляторного акта вже є не ефективним та потребує його перегляду. Але набув чинності Закон України від 09.11.2017 року № 2189 – VIII «Про житлово-комунальні послуги» і згідно з пунктом 2 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» з 10.06.2018 року органи місцевого самоврядування не мають повноважень щодо встановлення (у тому числі і за результатами коригування) тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

КП «ДСЄЗ»

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.