Літо – пік дитячого травматизму

Починаються канікули, а тому частина дітей від’їжджає на організований відпочинок – літні табори, санаторії і таке інше, а друга частина залишається вдома. І якщо в ході навчального процесу під час першої половини дня і, навіть, частини другої, діти перебувають під контролем дорослих (вихователів та вчителів), то з початком канікул вони або віддані самі собі, або не вельми вправним бабусям та дідусям, які вже фізично не встигають вглядіти своїх онуків. Як наслідок, саме влітку стається найбільша кількість нещасних випадків та стрімко зростає дитячій травматизм.

Падіння з дерев або ж з роликових ковзанів та подібні травми це тільки верхівка айсбергу – бо ще залишаються випадки з набагато більш трагічними наслідками. Зокрема, необережне поводження з вогнем, або те саме поводження на воді, чи важкі травми, отримані дітьми через порушення правил дорожнього руху. Останні, до речі, найчастіше призводять до фатальних наслідків.

Додається влітку рятувальникам роботи і на водних об’єктах, де так полюбляють спекотної пори відпочивати наші чада. Причому, відчувши свободу дій, вони пробираються до водоймищ в основному без нагляду дорослих. Літньої пори також не слід забувати й про те, що довготривале перебування під прямими сонячними променями може призвести до перегрівання організму. Ото ж, щоб не "отримати" по голові від сонця, варто її прикривати. При цьому особливо дістається від сонечка дітям та літнім людям, саме вони найчастіше звертаються до лікарів з такою проблемою, як сонячний удар. Але й дорослим працездатного віку про сонце також забувати не варто.

Втім, всіх згаданих лих можна уникнути, потрібно тільки час від часу нагадувати дітям про правила безпеки і дотримуватися їх самим. Бо діти надто люблять переймати звички своїх батьків, а відтак, якщо ви порушуватиме правила безпеки, то навряд чи варто чекати від дітей чогось іншого. 

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.