Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла!

Під цією назвою пройшли проводжання зими мешканцями міста Білозерське.

25 лютого, за ініціативою Добропільського міського голови А.А. Аксьонова, на головному майданчику міста пройшло народне гуляння Масляної. Цього святкового дня навіть матінка-природа була солідарна з нами у проведенні нашого свята, вона показала справжню боротьбу між Весною та Зимою. Йшов дощ з мокрим лапатим снігом, проте гостей було не налякати цією негодою. Кожний з присутніх знайшов для себе щось цікаве. Це і торгівельні ряди, які зваблювали ароматними стравами та ласощами, і творчі роботи народних майстрів, що притягували погляди своєю оригінальністю та витонченістю. А любителі розваг і видовищ брали участь у веселих змаганнях та іграх, серед яких і перетягування каната, і «гонки» на тачках, і суперництво між тещами та свекрухами, і конкурс «білозерських верхолазів» тощо.

maslyana2

Під час святкування визначено переможців у номінаціях «Найбільший млинець» (ДНЗ «Росинка») та «Найсмачніший млинець» (ДНЗ «Сонечко»).

Найкреативнішими кулінарними виробами відзначилися майстри кухні комунальних підприємств міста: «Білозерськсервіс», «Прогрес», «Гармонія», днз «Радуга» і «Оленка».

Традиційні ігри та розваги перегукувалися з художніми номерами творчих колективів Будинку культури (народний вокальний ансамбль танцю «Радість»).

Кульмінація свята – виїзд «масляничного» поїзда з солом’яним опудалом, яке запалало очікуваним вогнем.

maslyana3

maslyana1

Організатори народного свята щиро дякують за активну участь Білозерському виконкому, дитячим закладам, комунальним підприємствам, приватним підприємцям, народним майстрам, які взяли участь в акції милосердя, організованій літературною студією «Відродження» (голова Мудрян А.В.), а також усім мешканцям і гостям м. Білозерського.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.