Книжкові ювілеї

Добропільська Центральна міська бібліотека веде свою роботу у багатьох напрямках, особливо у літній період, коли починаються канікули, відпустки, вступні екзамени тощо. Червень та липень в ЦМБ виявились дуже насиченими, було проведено безліч цікавих розважальних заходів та пізнавальних виставок. 

Літні місяці багаті також на ювілейні дати. Такі свята бувають не тільки у людей — відзначають ювілеї і книги. В ЦМБ експонована виставка «Є імена, і є такі дати», яка знайомить усіх читачів з історією книг – ювілярів 2016 року. Ці книги написані різними авторами, в різних країнах і в різний час. Серед них є «високоповажні старці» і «непохитні молодики». Серед книг-ювілярів – вітчизняна та зарубіжна класика, твори сучасних письменників і поетів. У кожної книги свій характер, своя доля, свій шлях до читача. Це книги, які читають і перечитують...

Наймолодший твір, представлений на виставці, написаний 50 років тому – це знаменита книга відомого російського письменника Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита», один з найвідоміших і містичних творів.

Роману «Портрет Доріана Грея» Оскара Уайльда 125 років. Це найбільший твір письменника, вершина його естетизму і  великої мистецької сили.

180 років  повісті Олександра Пушкіна «Капітанська донька». В ній можна простежити за життям звичайної сім’ї в історичному зрізі .

Почесне місце займають найстаріші книги-ювіляри:

«Гамлет» Вільям Шекспір – 415 ровів

«Декамерон» Джованні Боккаччо» – 545 років

«Божественна комедія» Данте Аліг’эрі – 695 років.

На період літніх канікул для юнацької аудиторії на абонементі відкрилася розгорнута книжкова виставка для позакласного читання «Літературне лото». На виставці представлені книги по шкільній програмі для учнів будь-якого класу, які допоможуть у виконанні домашнього завдання та підготовки до ЗНО.

Запрошуємо вас завітати до  Центральної міської бібліотеки та провести свій вільний час цікаво і з користю.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.