Пенсійний фонд відповідає на питання

Чи може дитина-інвалід перейти на пенсію померлого батька і як це зробити?

       Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закон) пенсія у зв’язку з втратоюгодувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які перебували на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії  по ІІІ групі інвалідності.

Незалежно від тривалості страхового стажу годувальника пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї, якщо померлий на день смерті був пенсіонером.  В цьому випадку пенсію можливо призначити за матеріалами пенсійної справи годувальника.

          Непрацездатними членами сім'ї годувальника є дружина, якщо вона є інвалідом або досягла пенсійного віку, передбаченого ст.  26 Закону, а також діти, які не досягли 18 років, або старше цього віку,які стали інвалідами до досягнення 18 років.

            Документи, які необхідно подати до заяви про призначення пенсії по втраті годувальника, передбачені Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р № 22-1.

            До заяви додаються, зокрема, документи про смерть годувальника, документи, що підтверджують родинні зв'язки.  Дітям пенсії у зв’язку з втратою годувальника призначаються незалежно від перебування на утриманні.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.