Данія планує надати Україні технічну допомогу для розвитку відновлюваної енергетики та підвищення енергоефективності

19 січня 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з представниками Міністерства закордонних справ Данії та данської компанії, з якими обговорив можливості залучення технічної допомоги Данії у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики України.

«Україна слідує загальносвітовим трендам. Так, відповідно до взятих перед Європейським Союзом зобов’язань, ми розробили та прийняли Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року і поставили амбітну ціль - досягти 11% частки «зеленої» енергії у кінцевому енергоспоживанні. Реалізація плану потребує залучення більше 16 млрд. євро інвестицій. Для цього ми удосконалюємо законодавство», - зауважив Голова та пояснив, що, наприклад, удосконалена у 2015 році система «зелених» тарифів дозволила зробити «зелені» проекти більш інвестиційно-привабливими. У перспективі можна говорити про створення енергетичних кластерів у кожному регіоні країни.

У ході  зустрічі Сергій Савчук презентував данській стороні державну політику України у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики, акцентуючи увагу на пріоритетному завданні Уряду – заміщення та скорочення споживання газу. Як він пояснив, для досягнення мети впродовж 2014-2016 років було розроблено та прийнято низку важливих законів та підзаконних актів та досягнуто чималих результатів.

У свою чергу, представники данської сторони повідомили: «Данія розпочинає четвертий етап Данської програми сусідства, одна з цілей якої – сприяти економічному розвитку країн-сусідів ЄС, у тому числі використанню відновлюваних джерел енергії та підвищенню енергоефективності. Наразі стоїть завдання – з’ясувати пріоритетні напрями розвитку цих сфер в Україні для подальшого залучення інвестицій».

Як пояснила представник Міністерства закордонних справ Данії Дарріанн Рібер, програма передбачена для України та Грузії на період з 2017 по 2021 роки. Передбачається, що загальний обсяг фінансування п’ятирічної програми складе близько 800 млн. данських крон.

Під час зустрічі данські експерти виявили зацікавленість щодо особливостей роботи інвесторів з місцевою владою, прикладів вже діючих проектів в регіонах. Наприкінці зустрічі С. Савчук наголосив, що Агентство готове надавати консультаційну допомогу як інвесторам, так і девелоперам проектів.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності продовження діалогу, обміну актуальною інформацією та визначення найбільш перспективних напрямів співробітництва у  сферах відновлюваної енергетики та енергоефективності.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.