Цифровізація Держстату: Долучайтеся до важливих соціальних опитувань онлайн

Статистичне пілотне опитування про зайнятість та безробіття українців уперше проходить в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти. Тож українці віком від 15 років зможуть долучитися до опитування в зручний час просто зі смартфона з будь-якої країни світу.

«Уряд щодня ухвалює десятки рішень, які впливають на життя суспільства. Усі вони мають базуватися на якісних даних. Разом з командою напрацювали концепцію, яким має бути Держстат. Це якісні та актуальні дані, які збирають, обробляють і поширюють у режимі реального часу. Один з етапів трансформації Державної служби статистики — упровадження онлайн-опитувань. Вони значно економлять час та бюджетні кошти порівняно з традиційним збором статистичних даних», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Раніше працівники Держстату ходили по домівках та опитували українців особисто. Проводили інтервʼю, заповнювали папери та аналізували інформацію. Процес був довгим та неефективним. Походи по квартирах — у минулому. Щоб поділитися інформацією, треба лише авторизуватися на порталі опитувань Держстату з Дія.Підписом або BankID.
Цифровізація Держстату і впровадження онлайн-опитувань значно спрощують збір статистичних даних, пришвидшують обробку та поширення інформації. А також економлять бюджетні кошти й час як працівників Держстату, так і населення. До того ж українці, які перебувають за кордоном, також можуть долучитися до опитування, що особливо актуально в умовах повномасштабної війни.
Перше онлайн-опитування Держстату стосується зайнятості та безробіття українців. Завдяки збору інформації будуть отримані дані про рівень та причини безробіття в країні, напрями зайнятості, способи пошуку роботи тощо. Уся отримана інформація під час онлайн-опитування деперсоналізована й використовуватиметься тільки в статистичних цілях.
Взяти участь в онлайн-опитуванні щодо зайнятості та безробіття населення можуть люди віком від 15 років, які можуть авторизуватися на порталі опитувань через ID.GOV.UA (через Дія.Підпис або BankID). Щоб долучитися до опитування:
Перейдіть за посиланням https://survey.stat.gov.ua для доступу на Портал опитувань Держстату
Ознайомтеся з інформацією про опитування та натисніть Взяти участь в опитуваннях
Авторизуйтеся на Порталі опитувань за допомогою id.gov.ua одним зі способів:
Дія.Підпис
BankID
Апаратний ключ
Файловий ключ
Перейдіть до Опитування й заповніть анкети.
Сервіс онлайн-опитування Держстату розроблено за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.
За інформацією Міністерства цифрової трансформації
logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.