Координаційний центр про підтримку населення

Під керівництвом заступника начальника військової адміністрації Ігоря КУРДІ 22 вересня пройшло чергове  засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Добропільській міській військовій адміністрації. Учасники зустрічі заслухали доповіді  про проблемні питання, які стали актуальними під час дії воєнного стану.

Зокрема про отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» та про допомогу особам, які можуть опинитися у складних життєвих обставинах під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2023-2024 р.р.

З 2017 року в Україні діє законодавство щодо дітей,  які постраждали  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.  На офіційному сайті Добропільської міської ради розміщена інформація з зазначеного питання та наданий перелік документів для отримання відповідного статусу. З 2017 по 2021 рік у Добропільській міській раді такий статус отримали 107 дітей, у 2022 році заяв не надходило. У  серпні 2023 року з приводу цього питання звернулося троє осіб, їхні заяви знаходяться на розгляді у відповідних органах. 

коор1

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді країни Оленою Зеленською, має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Для цього необхідно навчити фахівців першої лінії контакту (соціальні працівники, медичні працівники, освітяни, рятувальники, поліція) базовим навичкам психологічної допомоги та проводити просвітницьку роботу серед населення. Вже зараз на сайтах та популярних інтернет-ресурсах громади, на сайтах медичних закладів Добропілля розміщені відеоролики з інструкціями, як допомогти собі під час стресових ситуаціях. За підтримки іноземних волонтерів організовані виїзди медико-психологічної бригади до віддалених сіл нашої громади. В амбулаторії №1 працює психолог, котра надає допомогу населенню і медичним працівникам та проводить навчальні тренінги. Медичні працівники, а також соціальні працівники і працівники служби у справах молоді тісно взаємодіють між собою за даним напрямком.

коор3

Агресор після майже піврічної перерви розпочав атаки на енергетичну інфраструктуру нашої країни. Тому важливими є заходи з надання допомоги особам, які можуть опинитися у складних життєвих обставинах під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2023-2024 р.р. У громаді поновлена робота оперативного штабу для вжиття заходів, спрямованих на раннє виявлення одиноко проживаючих людей похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, бездомних осіб, з метою запобігання їх загибелі від переохолодження в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.     Організується робота щодо банків одягу, взуття, білизни зимового асортименту та інших засобів для надання екстреної допомоги бездомним громадянам. Протягом жовтня  буде поновлена робота пунктів прийому від населення гуманітарної допомоги (теплих речей, взуття, продуктів харчування, медикаментів тощо) для поповнення банків одягу, взуття. Планується поновлення  роботи пунктів незламності та передбачена можливість розгортання додаткових ліжкомісць  у  комунальному закладі охорони здоров’я.

По всім розглянутим питанням були прийняті відповідні рішення.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.