Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами, Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 зі змінами,  Комунальне підприємство «Добро» Добропільської міської ради інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради, а саме: на послуги постачання теплової енергії в містах Добропілля,  Білицьке, селищі міського типу Водянське та постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату для інвалідів та осіб похилого віку та доводить до відома споживачів наступну інформацію.

Причини зміни тарифів – теплопостачальні організації зобов’язані щороку до 1 червня надавати уповноваженим органам розрахунки тарифів, згідно з Порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ № 869 від 01.06.2011 р. зі змінами та Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами.

Метою встановлення тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

Загальний розмір планованих тарифів на послуги постачання теплової енергії на плановий 2021 рік склав (з ПДВ):

  • для населення 1 357,96 грн. за 1 Гкал;
  • для бюджетних установ та організацій, релігійних установ та інших підприємств та організацій 1 357,96 грн. за 1 Гкал;

Загальний розмір планованого тарифу на постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату склав з ПДВ 79,48 грн/м3 з врахуванням вартості води.

Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії обсяг споживання теплової енергії визначається за нормою споживання, встановленою органом місцевого самоврядування, що підлягає щомісячному коригуванню виконавцем послуги за фактичною кількістю годин постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря, згідно статті 9 п.2 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» № 2119-VIII 22.06.2017 р. із змінами.

Загальний розмір діючих тарифів з ПДВ (рішення Виконавчого комітету Добропільської міської ради № 323 від 30.07.2020 р «Про встановлення тарифів на послуги постачання теплової енергії в містах Добропілля, Білицьке, Білозерське, селищах міського типу Новодонецьке, Водянське та постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату для інвалідів та осіб похилого віку») складає:

  • для населення 1 430,72 грн. за 1 Гкал;
  • для бюджетних установ та організацій, релігійних установ та інших підприємств та організацій 1 430,72 грн за 1 Гкал;
  • постачання гарячої води Білицькому будинку інтернату для інвалідів та осіб похилого віку 83,04 грн. за 1 м3.

Планований тариф передбачає повне 100 % відшкодування собівартості послуг.

Зміна тарифів здійснюється у формі (у спосіб) встановлення нових тарифів на послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води.Причиною зміни тарифів є законодавчі зміни.

Таким чином відсоток зменшення планованого тарифу для населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів складає -5,1 % за 1 Гкал.

Відсоток зменшення планованого тарифу з ПДВ на постачання гарячої води Білицькому будинку-інтернату склав -4,3 %.

Плановані тарифи не містять рівня рентабельності та прибуткової складової.

В зв’язку з вищенаведеним, на виконання законодавчих вимог, Підприємство має необхідність здійснити зміну тарифів шляхом встановлення нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, розрахованих у відповідності з реальними витратами на їх виробництво. 

Формування тарифів на плановий 2021 рік виконано відповідно до вимог діючого законодавства, а саме:

-        Постанови КМУ № 869 від 01.06.2011 року зі змінами «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами;

-        Закону України  «Про державний бюджет України на 2021 рік».

Структура поточних та розрахункових на плановий 2021 рік тарифів на послуги постачання теплової енергії КП "Добро" Добропільської міської ради наведена в таблицях нижче.                         

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою вул. Першотравнева, буд. 83 м. Добропілля, Донецька обл., 85000.

Найменування та місцезнаходження виконавця комунальної послуги: КП «Добро» Добропільської міської ради, провулок Луганський 2а, м. Добропілля, Донецька область, 85001. Контактний телефон: 06277 (2-69-30); ел. пошта: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Найменування та місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи: Виконавчий комітет Добропільської міської ради, вул. Першотравнева, буд. 83 м. Добропілля, Донецька обл., 85000.

Адміністрація

КП «Добро» Добропільської міської ради

 

ОТГ 1

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.