Як відбувається верифікація даних отримувачів соціальних виплат

Відповідно до Закону України  «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» (далі - Закон) під верифікацією розуміють збір та перевірку достовірності інформації, що визначена законодавством для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат і впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат. До верифікації належить і виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.

Якщо спростити пояснення верифікації з частиною 1 статті 9 Закону, то вона полягатиме в порівнянні інформації, отриманої від одержувачів держвиплат, з вимогами законодавства та даними усіх можливих інформаційних систем, реєстрів, баз даних. Тобто в ході верифікації будуть встановлювати - чи не обдурив одержувач державу, звертаючись по державну виплату, або чи не втратив він на неї право згодом, хоч і продовжував одержувати. Інформацію для верифікації щодо відповідних фізичних осіб будуть отримувати від банків, прикордонників, органів реєстрації цивільного стану тощо. Безпосередньо порядок здійснення верифікації та моніторингу державних виплат здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Так, у разі виявлення недостовірної інформації, наданої реципієнтом, на підставі якої було призначено, нараховано та/або здійснено державні виплати, орган, що здійснює їх, буде надсилати такому реципієнту вимогу щодо повернення неправомірно або надміру отриманих державних виплат.

У зв’язку з цим управління соціального захисту населення Добропільської міської ради нагадує отримувачам всіх видів державних виплат про відповідальність за достовірність поданої інформації та необхідність вчасно інформувати про зміну обставин, які можуть вплинути на право на отримання виплат і їх розмір. Повідомляти необхідно в разі, якщо відбулись зміни в документах, які посвідчують особу (зміна прізвища, ім’я, тощо), в складі сім’ї (хтось приписався/виписався, зміна сімейного стану); майнового стану (витрати чи набуття права власності на суму, понад 50 тис. грн, придбання автомобілів, яким менше п’яти років); соціального статусу (працевлаштування, звільнення, отримання пенсії, інших виплат, початок чи закінчення навчання).

Проінформувати про це в період карантину можна за телефоном (06277) 2-80-59 або через електронну пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Користуючись нагодою управління просить заявників зазначати всі канали зв’язку для швидкої комунікації.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.