Впроваджуємо програму «ВЧИМОСЯ ЖИТИ РАЗОМ»

12 грудня 2017 року на базі ЗДО №36 «Пролісок» (завідувач Андрушків Г.Ф.) відбулося засідання предметної науково-методичної комісії вихователів груп середнього дошкільного віку за темою «Розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії дітей від 4 до 6-7 років, як складова частина проекту «Вчимося жити разом». Робота засідання була спрямована на підвищення професійної компетентності вихователів з питання розвитку у дітей відповідного віку соціальних та життєвих навичок.

З привітальним словом до педагогів звернулася методист МК Героєва В.І., яка зупинилася на актуальності розуміння дорослими того, що життєвокомпетентна дитина – це не лише поінформований дошкільник, а й обізнана, вміла, гнучка, здатна приймати рішення особистість. Керівник ПНМК Чубченко Л.Л. ознайомила учасників засідання з програмою «Вчимося жити разом», а вихователь-методист ЗДО №36 «Пролісок» Перліцану Л.В. більш детально розкрила сутність даного проекту, озвучила умови успішного впровадження програми та її організаційні особливості.

В рамках практичної частини ПНМК було переглянуто заняття з морально-етичного, мовленнєвого та пізнавального розвитку з дітьми середнього віку «Дружні діти – мов квіти» (вихователь Костенко О.М.) та старшого дошкільного віку «Діти ввічливі та чемні - всім навколишнім приємні» (вихователь Тарадайко О.Л.). Під час занять малюки показали свої вміння чемно поводитися, вживати ввічливі слова, знання правил культурної поведінки та толерантної взаємодії з іншими людьми. Незабутні враження у педагогів залишилися від ділової гри «Буду професіоналом», під час якої керівник Чубченко Л.Л. активізувала педагогів до інтегрованого обміну досвідом через сучасні підходи до проблемних питань.

В заключній частині методистом МК Героєвою В.І. були надані методичні рекомендації щодо впровадження парціальної програми з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей, створення в групах середнього віку відповідних умов для партнерського формату взаємодії між учасниками освітнього процесу під гаслом «У злагоді та мирі творимо добрі справи».

Зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері і спонукала педагогів до подальшого  професійного  самовдосконалення.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.