Впроваджуємо програму «ВЧИМОСЯ ЖИТИ РАЗОМ»

12 грудня 2017 року на базі ЗДО №36 «Пролісок» (завідувач Андрушків Г.Ф.) відбулося засідання предметної науково-методичної комісії вихователів груп середнього дошкільного віку за темою «Розвиток соціальних навичок ефективної взаємодії дітей від 4 до 6-7 років, як складова частина проекту «Вчимося жити разом». Робота засідання була спрямована на підвищення професійної компетентності вихователів з питання розвитку у дітей відповідного віку соціальних та життєвих навичок.

З привітальним словом до педагогів звернулася методист МК Героєва В.І., яка зупинилася на актуальності розуміння дорослими того, що життєвокомпетентна дитина – це не лише поінформований дошкільник, а й обізнана, вміла, гнучка, здатна приймати рішення особистість. Керівник ПНМК Чубченко Л.Л. ознайомила учасників засідання з програмою «Вчимося жити разом», а вихователь-методист ЗДО №36 «Пролісок» Перліцану Л.В. більш детально розкрила сутність даного проекту, озвучила умови успішного впровадження програми та її організаційні особливості.

В рамках практичної частини ПНМК було переглянуто заняття з морально-етичного, мовленнєвого та пізнавального розвитку з дітьми середнього віку «Дружні діти – мов квіти» (вихователь Костенко О.М.) та старшого дошкільного віку «Діти ввічливі та чемні - всім навколишнім приємні» (вихователь Тарадайко О.Л.). Під час занять малюки показали свої вміння чемно поводитися, вживати ввічливі слова, знання правил культурної поведінки та толерантної взаємодії з іншими людьми. Незабутні враження у педагогів залишилися від ділової гри «Буду професіоналом», під час якої керівник Чубченко Л.Л. активізувала педагогів до інтегрованого обміну досвідом через сучасні підходи до проблемних питань.

В заключній частині методистом МК Героєвою В.І. були надані методичні рекомендації щодо впровадження парціальної програми з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей, створення в групах середнього віку відповідних умов для партнерського формату взаємодії між учасниками освітнього процесу під гаслом «У злагоді та мирі творимо добрі справи».

Зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері і спонукала педагогів до подальшого  професійного  самовдосконалення.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.