Ниточки душевної гармонії

У ній міститься закодована пам'ять поколінь, вона є впізнаваним символом на усій планеті, її сила здатна оберігати того, хто її носить від темних сил і навіть – від смерті, в її кольорах любов, турбота, радість, смуток, життя… Вишиванка.

Так само, як без верби й калини важко уявити Україну, так і без вишиванки нема українського духу. Прикрашали вишивкою свій одяг чи не усі народи світу, вкладаючи у це священнодійство свою душу, почуття. Відтак, у травні  святкується Всесвітній день вишиванок. Це свято завітало і до нашого селища Новодонецьке.

Справжній фестиваль краси, феєрверк талантів, веселковий вибух емоцій відбувся 19 травня в  Палаці Культури. На свято зібралися  учні шкіл № 16 та № 17, вихованці дитячих садочків, батьки, бабусі та дідусі, завітали також гості з міста Добропілля: спеціаліст відділу освіти Добропільської міської ради Плужникова Е.О., Голова координаційної ради Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія», методист ЦДЮТ, завідуюча філіалом №3 Добропільської міської  бібліотеки Яскель І.В.

novodon1

Здавалося, у нашому маленькому містечку всі всіх знають. Проте коли ми побачили виставку робіт народних майстринь, то були просто вражені! Такі дива створюють наші жінки й дівчата, що очей не відвести! Вишиті сорочки, сукні, картини, роботи нитками та бісером… Довго не могли розійтися гості від тієї краси.

А учні Новодонецьких шкіл запропонували присутнім свої поробки, виконані власноруч або разом із батьками. Майже все, що принесли діти на ярмарок, було продано, щоб допомогти 16-річному юнакові Дмитру Вовчаку, який проживає у м. Білозерському та потребує нашої допомоги.

Далі ж розпочалося дійство. Українські пісні,  запальні танці, іронічні сценки, презентація робіт майстринь – святковий концерт тривав понад півтори години. Однак ми не почувалися втомленими, адже отримали потужний заряд позитиву та бурхливих емоцій. Так приємно, що серед глядачів не було байдужих, коли лунали пісні, у яких діти благали про мир на рідній землі – було відчутно потужну підтримку залу, який піднявся на ноги, розділяючи погляди виступаючих.

Можливість прийняти гостей у затишному залі Палацу Культури надав виконком Новодонецької селищної ради, який став ініціатором цього заходу, залучивши колективи шкіл та дитячих садочків. Цей захід надовго залишиться у серцях земляків, які звикли разом працювати, разом відпочивати та разом втілювати світлі ідеї у життя.

novodon2

У кожному з нас живе Україна, бо ми -  нащадки козацького роду. І вишиванки – то наш оберіг від лихої долі, від нещастя та негоди. Будьмо ж сильні, натхненні, талановиті! У наших  руках – наше майбутнє!

Ключова Майя Олександрівна

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.