Проведення заходів до Дня людей похилого віку в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

Щорічно в золоту осінню пору – 1 жовтня відзначається День людей похилого віку, людей, які всі свої сили і знання віддали на розвиток нашого суспільства. 

Цього Дня міська бібліотека вітала всіх користувачів похилого віку зі святом та презентувала книжкову виставку «Милосердя і доброта – людства два крила», що складається з розділів: «Зорепадом роки летять», «Таємниця еліксиру молодості», «Чарівний клубок», «Справжня господиня», на якій були представлені книги, що відображають цікаву інформацію з різних тем та допомагають знайти відповіді на актуальні питання.

28 вересня 2017 року,  напередодні Міжнародного Дня людей похилого віку, який  відзначається 1 жовтня, в приміщені територіального Центру соціального обслуговування (м. Добропілля) була проведена святкова зустріч з людьми похилого віку. Приєднатися до свята запросили і працівників бібліотеки-філії №1. 

На святі було приділено увагу Університету третього віку. Завідуюча Сафонова Г.В. тепло привітала всіх присутніх зі святом - з «Днем Мудрості» та розповіла детально про факультет комп’ютерної грамотності, про цілі, задачі, як побудована робота зі студентами. Наприкінці свята директор територіального центру Т.М. Тарасова нагородила колектив бібліотеки-філії №1м. Добропілля листом подяки за співпрацю та вагомий внесок в роботі «Університету третього віку».

Бібліотека-філія № 3 зосередила свою роботу на основних, найважливіших потребах людей похилого віку. Наприклад, у селищі, де основною частиною громади є люди похилого віку, пріоритетом для бібліотеки доцільно вважати надання довідково-консультаційної допомоги з проблем пенсійного забезпечення і соціального захисту людей похилого віку, інвалідів, ветеранів. Інформування про нові зміни у пенсійній системі, пільговому забезпеченні, соціально-законодавчі документи через інформаційні стенди, тематичні папки, індивідуальні повідомлення стають основними формами роботи.

Тому, до дня святкування дня людей похилого віку, 1 жовтня бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 поздоровляли відвідувачів похилого віку зі святом, та пропонували оглянути в читальному залі бібліотеки інформаційну поличку «Запитуйте-відповідаємо!», на якій представлена тематична  тека, що включає в себе відповіді на найбільш важливі та розповсюджені питання стосовно пенсійної реформи,  яка зараз проводиться у нашій державі з періодичних видань, також інформація взята та роздрукована з інтернет – джерел,  поличкадоповнювалась книгами з фонду бібліотеки «Всё о пенсиях, пособиях, социальной защите граждан Украины» та інші.

3 жовтня у читальному залі  бібліотеки – філії №4 для людей похилого віку та з обмеженими можливостями  був проведений  захід - літературно – музичні посиденьки «Барви народної творчості».  Народна творчість: українська вічна пісня, майстерність вишивання одягу та легкокрилих рушників, ткацтво, різьблення, гончарство . Мета заходу була приємна: розкриття особливостей вишивки у різних областях України, розглядання значення цього оберегу у долях українців, доведення мелодійності народних пісень. Допомогою у цьому став перегляд відео з мережі Інтернет «Вишиванка – твій унікальний код», «Краса рідної землі», прослуховували українську народну пісню «Ой, у лузі червона калина», також вірші, перекладені у пісні «Ой, у вишневому саду», «Два кольори», «Бабусина вишиванка». Результатом проведеного заходу стало найважливіше, що потрібно кожному серцю – приємний настрій, нова інформація про історію виникнення української пісні, народних ремесел.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.