Представництво НАТО в Україні

11 березня 2016 року набула чинності Угода між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні.

Представництво НАТО в Україні складається з Офісу зв’язку НАТО та Центру інформації та документації НАТО.

Офіс зв’язку НАТО в Україні був відкритий у квітні 1999 року. Його відкриття стало підтвердженням високого рівня відносин між Україною та НАТО. Метою його діяльності є сприяння участі України у програмі «Партнерство заради миру» (ПЗМ) з максимально повним використанням можливостей, закладених у цьому механізмі, а також поглиблення співпраці між НАТО та державними структурами України в рамках Річних національних програм. З 1 вересня 2015 року Офіс зв’язку НАТО в Україні очолює пан Александер Вінніков.

Офіс зв’язку має три основних завдання. Насамперед, це підтримання контактів з різними українськими установами та відповідними структурами НАТО, які опікуються розробкою та виконанням заходів по лінії відносин між Україною та НАТО у рамках РНП, ПЗМ та відповідно до Хартії Україна – НАТО. Він також підтримує постійні контакти з посольствами країн НАТО та країн-партнерів щодо розвитку двосторонньої та багатосторонньої співпраці. По-друге, надає консультації відповідним органам України та НАТО щодо заходів та напрямів можливого поглиблення співпраці. По-третє, бере безпосередню участь у підготовці і виконанні деяких практичних заходів таких, як військові навчання або проведення курсів з питань НАТО при Національному університету оборони України ім. мені Івана Черняховського, сприяє налагодженню офіційних контактів між Україною та НАТО на усіх рівнях.

Центр інформації та документації НАТО в Україні був заснований в Києві у 1997 році, завданням якого є інформування української громадськості про НАТО та переваги партнерства між Україною та НАТО.

Представництво НАТО в Україні підтримує активні робочі стосунки з Посольством Литовської Республіки в Україні, яке нині виконує роль Контактного посольства НАТО (у кожній країні-партнері НАТО призначає на два роки Посольство однієї з держав-членів своїм Контактним посольством за принципом ротації).

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.