За наругу над прапором – кримінальна відповідальність!

8 вересня на території нашої громади скоєно кримінальний злочин - в Ганнівському старостинському окрузі невідомі особи викрали Державний прапор України та прапор Євросоюзу з флагштоків, розміщених на в’їзді в село Ганнівка з боку міста Добропілля.

прапоор2        прапор3

Зазначені дії невідомих осіб підпадають під санкції Кримінального кодексу України, де зазначено, що публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис. грн.) або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Під наругою слід розуміти грубе, образливе ставлення, зле висміювання, дії, спрямовані на приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою (наприклад, зривання прапора чи герба, їх знищення або пошкодження, використання їх не за призначенням, учинення на них непристойних написів або малюнків, спотворення тексту або музики Гімну, інші дії, в яких виявляється зневажливе ставлення особи до державних символів).

Шановні громадяни! Державний прапор є символом держави та нації, і його крадіжка є не тільки порушенням закону, але й неповажним ставленням до національних символів. Особливо зараз, під час війни, коли прапор України окроплений кров’ю наших захисників! За виявленим фактом досудове розслідування проводиться відділом поліції N1 Покровського РУП. Нагадаємо, якщо ви стали свідками наруги над державними символами України, звертайтеся на лінію 102 Національної поліції України.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.