До уваги підприємців та мешканців громади!

Доводимо до Вашого відома, працює мобільний додаток «Legal ZrPlat» – на протидії незаконному обігу підакцизної продукції.

Шановні платники! Нагадуємо, що виробництво пального (в тому числі переробка нафти), оптова торгівля пальним, зберігання пального та зберігання пального для власних потреб, роздрібна торгівля пальним (АЗС) підлягає обов’язковому ліцензуванню.

У сферу дії Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (далі – Закон № 481) потрапляють: нафтопродукти, палива моторні, скраплений газ, а також речовини, що використовуються як компоненти вищевказаних видів пального.

Суб'єкти господарювання (у тому числі іноземні суб'єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) отримують ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової чи роздрібної торгівлі пальним, або на кожне місце зберігання пального відповідно, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним - одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб'єкта господарювання.

Ліцензії на право виробництва пального, оптової та роздрібної торгівлі пальним та на право зберігання пального видаються терміном на п'ять років. Відповідно до ст.14 Закону України № 481 сплата за весь термін дії ліцензії не дозволяється. Перелік документів, необхідних для отримання ліцензії на пальне, визначено статтею 15 Закону № 481.

Кожен хто придбаває пальне повинен дбати про якість обслуговування, тобто повинен бути контроль якості надання послуги з продажу пального, а саме дбати, щоб при проведенні розрахункової операції отримати розрахунковий документ (фіскальний чек).

Вже більше року на Донеччині працює мобільний додаток «Legal ZrPlat», який сприяє виявленню фактів порушень законодавства про працю та протидіє незаконному обігу підакцизної продукції.

Тому для виявлення наданих неякісних послуг та з метою конструктивного діалогу з платниками податків, цей додаток доповнено новою вкладкою «Поскаржитись на невидачу чеків», що дозволяє оперативно реагувати на випадки невидачі фіскального чеку, дає можливість викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно.

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за телефоном: 0980753533, або з документами на отримання ліцензії на пальне за адресами:

- вул. Італійська, 59, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515,

- вул. Куїнджі, 93, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Завантажити безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details...) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).

 

 

Відділ економіки міської ради

 

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.