Нові види «штрафів за труд»

З 1 січня 2017 року змін у сфері відповідальності за порушення законодавства про працю немало: підняття рівня мінімальної заробітної плати вплинуло на розмір штрафів за порушення законодавства про працю, введено відповідальність за не допуск інспектора праці до проведення перевірки, розширено «коло контролюючих» у сфері праці.

Змінами встановлено відповідальність юридичних і фізичних осіб – підприємців у випадку недопущення «контролерів» до проведення перевірки – штраф у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, крім випадків, коли темою перевірки є не оформлення трудових договорів із працівниками або їх оформлення з порушеннями та виплат зарплат «у конверті» (без нарахування та сплати ЄСВ та податків).

У разі недопущення до проведення перевірки, коли перевірка здійснюватиметься з метою виявлення працівників з неоформленими трудовими договорами та виплати зарплати «у конверті» – на роботодавця очікуватиме штраф у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, (а саме 320000 грн.), і це є найвищою фінансовою санкцією за порушення трудового законодавства.

Нові штрафи, встановлені, зокрема, за неоформлених працівників, оформлення на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи повний час, виплату зарплат «у конвертах», становитимуть 96000 грн. (30 мінімальних заробітних плат).

Таким чином, санкції за порушення трудового законодавства – не жартівливі.

Ще раз закликаємо юридичних та фізичних осіб працювати тільки в законодавчому полі!

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.