Забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації

УСЗН Добропільської міської ради доводить до відома осіб з інвалідністю, що з 07.04.2018 року набрала чинність постанова КМУ від 14.03.2018 року № 238 (далі Постанова), якою запроваджено нову редакцію Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, згідно якої замовлення технічних засобів реабілітації буде проводитись шляхом укладання тристоронніх договорів між УСЗН, заводом-виробником та особою з інвалідністю. Згідно ст. 23 «Забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками (тристоронній договір). Забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи технічними та іншими засобами реабілітації (крім протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортезів шарнірних нижніх кінцівок та крісел колісних), надання послуг з післягарантійного ремонту технічних та інших засобів реабілітації, надання реабілітаційних послуг здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством (двосторонні угоди)».

Також цим Порядком затверджено порядок виплати компенсації за самостійно придбані технічні засоби реабілітації (допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією).

Для замовлення технічних  та інших засобів реабілітації особам з інвалідністю звертатися до УСЗН Добропільської міської ради з наступними документами:

паспорт, код;

висновок МСЕК про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю;

індивідуальна программа, яка містить показання для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (ІПР) та дійсна на час звернення.

У зв’язку зі змінами постанови КМУ  від 05.04.2012 р. № 321 особам з інвалідністю, які отримали направлення на отримання технічних та інших  засобів реабілітації  до 14.12.2017  року, необхідно звернутися до управління для оновлення зазначених направлень.

За довідками звертатися до Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради за адресою: м. Добропілля, пр-т Шевченка, 15, тел. (06277)2-80-59

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.