Санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю

Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 (далі Порядок) управління соціального захисту населення забезпечують за рахунок коштів державного бюджету безплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб з інвалідністю усіх категорій. Особи з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства забезпечуються путівками строком на 18 днів, особи з інвалідністю із захворюваннями хребта та спинного мозку (І-ІІ групи) – строком 35 днів в порядку черговості. Забезпечення путівками осіб з інвалідністю згідно зазначеного Порядку здійснюється шляхом відшкодування вартості путівки санаторно-курортним закладам відповідно до укладених тристоронніх договорів (особа з інвалідністю – управління – санаторій). Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. Так у 2018 році гранична вартість путівки становить:

  • для осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства – 6822 грн (без ПДВ);
  • для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – 20685 грн (без ПДВ).

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням здійснюється в межах кошторисних призначень з врахуванням черговості згідно дати постановки на облік. Для постановки на облік для забезпечення санаторно-курортною путівкою необхідно звернутися до управління соціального захисту за місцем реєстрації з наступними документами: медичною довідкою форми 070-0, паспортом, довідкою про присвоєння ідентифікаційного номеру, довідкою МСЕК про встановлення групи інвалідності, пенсійним посвідченням. Звертаємо увагу, що після закінчення строку дії медичної довідки форми 070-0, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

За більш детальною інформацією з питання забезпечення санаторно-курортними путівками осіб просимо звертатись до управління соціального захисту населення за адресою: м. Добропілля, пр-т Шевченка 15, тел. (06277) 2-80-59.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.