Звіт про роботу управління соціального захисту населення за період з 05 по 09 листопада 2018 року

Протягом тижня прийнято 217 заяв про призначення соціальних допомог та субсидій, в т.ч.:

  • допомог та компенсацій – 125;
  • субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 92;

Протягом тижня призначено:

  • державних соціальних допомог та компенсацій – 269 сім’ям;
  • зроблено автоматичне призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень 2018року – 4181 сім’ям.

Роздруковано та перевірено правильність перерахунків субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 64 особових справи.

Видано довідок про перебування (не перебування) на обліку як отримувача державних соціальних допомог та повідомлень про призначення допомог – 50 громадянам.

На сайті Добропільської міської ради опубліковано 2 статті з роз’ясненнями щодо порядку надання житлових субсидій.

Протягом робочого тижня відбулося 3 виїзди «Мобільного соціального офісу», на яких прийнято 118 громадян з питань призначення всіх видів соціальних допомог та від 2 осіб прийнято заяви за адресою проживання.

Відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг

Оформлення супровідної інформації підприємствам надавачам житлово-комунальних послуг пільгової категорії громадян, які мають право на отримання пільг за жовтень 2018 для 29 підприємств.

Проведено роботу щодо корегування даних в електронних картках пільговиків в зв’язку з:

  • змінами у складі сім’ї пільговиків – 7 карток.

Введено до ЄДАРП 18 нових особових справ отримувачів пільг.

Введено до бази АСОПД та Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб – 20 осіб.

Прийом пільгової категорії громадян (надання консультацій) – 48 осіб.

Надано 6 запитів та надіслано 32 відповіді до інших УСЗН по області та Україні, до Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, Донецького обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Державної міграційної служби, Центру зайнятості тощо.

Відпрацювання списків ВПО, наданих відділом грошових виплат і компенсацій та Управлінням Пенсійного фонду – 181 особи.

Відпрацювання списків пільгової категорії громадян в базі ЄДАРП, наданих відділом грошових виплат і компенсацій осіб, розмір субсидії яких склав 0,00 грн – 256 осіб.

Проведено відкорегування коректності заповнення кодів послуг в картках пільговиків згідно запиту обласного Центру нарахування – 48 карток.

Підготовка подання на виплату матеріальної допомоги військовим, які звільнились зі строкової служби на 3 особи.

05 листопада 2018 року по 09 листопада 2018 року було проведено засідання робочої групи з розгляду проблемних питань внутрішньо переміщених осіб. Прийнято рішення про зняття з обліку довідок ВПО 18 особам.

Проведено закриття довідок ВПО в базі АСОПД та ЄІБДВПО 18 особам.

Відділ соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та реалізації пільг населення

Видано 10 направлень особам з інвалідністю на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Надано 11 консультацій особам з інвалідністю щодо отримання ТЗР. З 8 підприємствами проведено роботу щодо укладання договорів про забезпечення ТЗР. Підписано 4 акта приймання робіт (надання послуг) та укладено 2 договору про забезпечення ТЗР. 

Обстежено 4 особи з інвалідністю щодо отримання ними ТЗР.

Взято на облік та внесено змін до Централізованого банку даних з проблем інвалідності – 11 осіб.

Надано консультацій щодо оформлення документів до будинку-інтернату загального типу 2 особам та надіслано до Департаменту 2 особової справи на влаштування до будинку-інтернату загального типу.

Видано посвідчення «Ветеран праці» - 1 особі.

Надано 5 учасникам АТО консультації щодо проходження професійної адаптації, психологічної реабілітації та санаторно-курортного лікування та 2 особам з інвалідністю з питань санаторно-курортного лікування та компенсації замість санаторно-курортного лікування.

Сектор по контролю за призначенням та виплатою пенсій

Проведено перевірки правильності призначення та перерахунку пенсій:

  • нового призначення – 4 особових рахунків;
  • перерахунків пенсій – 32 особових рахунків.

Проведено перевірки правильності виплати допомоги на поховання та виплати недоотриманої пенсії померлими пенсіонерами – 102 особових рахунків.

Сектор державних соціальних інспекторів

Здійснено 238 обстежень сімей з метою визначення їх права на призначення різних видів соціальних допомог.

Відділ з питань праці та юридично-правової роботи

Проведено щотижневий оперативний моніторинг стану заборгованості із виплати заробітної плати в розрізі підприємств міста. Заборгованість із виплати заробітної плати станом на 09 листопада  2018 року становить 684,2 тис. грн.

Надано 12 методичних та консультативних послуг щодо реєстрації колективних договорів та внесення змін до них.

Для розгляду на засіданні виконкому міської ради та реєстрації колективних договорів прийняті  4 пакети документів від підприємств. 

Подано до суду позов, прийнято участь у засіданні суду, підготовлено три заперечення до суду.

Надано інформацію Департаменту соціального захисту населення щодо заборгованості по заробітній платі, виконання рішень суду, кадрової роботи.

Відділ обліку і звітності

Здійснені виплати:

  • по компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування інвалідам війни 1, 2-ї групи у сумі 361,00 грн;
  • на засоби реабілітації у сумі 315038,19 грн (за напрямками: крісла колісні 79609,00 грн, взуття 19922,00 грн, протезно-ортопедичні вироби 215507,19 грн);
  • на здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку) у сумі 8127,00 грн;
  • допомоги сім'ям з дітьми; малозабезпеченим сім'ям; особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю; тимчасової державної допомоги дітям; допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, у тому числі допомоги на догляд; тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату; компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку на загальну суму 5069667,04 грн;
  • на забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни у сумі 8172,00 грн.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Станом на 09 листопада 2018 року на обліку в управлінні перебуває 9101 внутрішньо переміщених осіб або 8025 сімей, в т.ч.:

  • працездатних осіб – 1728;
  • дітей – 1067;
  • осіб з інвалідністю – 317;
  • пенсіонерів – 5989.

За поточний тиждень із заявами щодо видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи звернулося 13 осіб (з них 9 вперше) із заявами про призначення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

09 листопада 2018 року відбулося засідання комісії для розгляду питань, пов’язаних із призначенням (відновленням) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було прийнято рішення щодо:

  • призначення (відновлення) соціальних виплат 85 внутрішньо переміщеним особам на підставі актів обстеження матеріально- побутових умов сім’ї;
  • відмовлення у призначенні (відновленні) соціальних виплат 3 внутрішньо переміщеним особам на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї;
  • припинення соціальних виплат 3 внутрішньо переміщеним особам через зміну місця проживання;
  • припинення соціальних виплат 15 внутрішньо переміщеним особам (з причини виїзду ВПО за кордон, на тимчасово окуповану територію України або до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, із зазначенням кількості днів такої – 60 днів).
logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.