Звіт про роботу управління соціального захисту населення за період з 19 по 23 листопада

Протягом тижня прийнято 216 заяв про призначення соціальних допомог та субсидій, в т.ч.:

  • допомог та компенсацій – 143;
  • субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 72;
  • субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого палива – 1.

Протягом тижня призначено:

  • державних соціальних допомог та компенсацій – 198 сім’ям;
  • субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 284 сім’ям.

Роздруковано та перевірено правильність перерахунків субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 164 особових справи.

Видано довідок про перебування (не перебування) на обліку як отримувача державних соціальних допомог та повідомлень про призначення допомог та житлових субсидій – 185 громадянам.

На сайті Добропільської міської ради опубліковано 2 статті з роз’ясненнями щодо порядку надання житлових субсидій.

Протягом робочого тижня відбулося 3 виїзди «Мобільного соціального офісу», на яких прийнято 156 громадян з питань призначення всіх видів соціальних допомог та від 3 осіб прийнято заяви за адресою проживання. 

Відділ персоніфікованого обліку отримувачів пільг

Оформлення супровідної інформації підприємствам надавачам житлово-комунальних послуг пільгової категорії громадян, які мають право на отримання пільг за жовтень 2018 для 8 підприємств.

Проведено роботу щодо корегування даних в електронних картках пільговиків в зв’язку зі змінами у складі сім’ї пільговиків – 3 картки.

Взято на облік та введено до ЄДАРП 34 нові особові справи отримувачів пільг.

Взято на облік та введено до бази АСОПД та Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб – 17 осіб.

Прийом пільгової категорії громадян (надання консультацій) – 87 осіб.

Надано 7 запитів, перевірено по відповідних обліках – 212 осіб та надіслано 37 відповідей до інших УСЗН по області та Україні, до Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, Донецького обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Державної міграційної служби, Центру зайнятості тощо.

Відпрацювання списків ВПО, наданих відділом грошових виплат і компенсацій та Управлінням Пенсійного фонду – 84 особи.

Проведено корегування коректності заповнення карток ВПО в Єдиній інформаційній базі про внутрішньо переміщених осіб та коректності заповнення карток в  базі АСОПД – 35 карток.

Підготовка подання на виплату матеріальної допомоги військовим, які звільнились зі строкової служби на 3 особи.

Двадцятого та двадцять першого листопада 2018 року було проведено два засідання робочої групи з розгляду проблемних питань внутрішньо переміщених осіб. Прийнято рішення про зняття з обліку довідок ВПО по 9 особам.

Проведено закриття довідок  ВПО в базі АСОПД та ЄІБДВПО 9 особам. 

Відділ соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та реалізації пільг населення

Видано 1 направлення особам з інвалідністю на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Надано 15 консультацій особам з інвалідністю щодо отримання ТЗР.

З 8 підприємствами проведено роботу щодо укладання договорів про забезпечення ТЗР. Підписано 6 актів приймання робіт (надання послуг) та укладено 3 договори про забезпечення ТЗР. 

Обстежено 6 осіб з інвалідністю щодо отримання ними ТЗР.

Взято на облік та внесено змін до Централізованого банку даних з проблем інвалідності – 14 осіб.

Надано консультацій щодо оформлення документів до будинку-інтернату загального типу 2 особам та прийнята 1 заява на влаштування до будинку-інтернату загального типу.

Нарахована пільга 40 особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи інвалідності та  дітям з інвалідністю по зору.

Нарахована та сплачена щорічна допомога на оздоровлення 60 особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Нарахована та сплачена компенсація по втраті професійної працездатності 4 особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Нарахована та сплачена компенсація на продукти харчування 176 особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Надано 3 учасникам АТО консультації стосовно проходження професійної адаптації, психологічної реабілітації та санаторно-курортного лікування.

Надано 2 особам з інвалідністю консультації з питань санаторно-курортного лікування та компенсації замість санаторно-курортного лікування.

Взято 3 заяви від осіб з інвалідністю  на забезпечення санаторно-куротним лікуванням.

Сектор державних соціальних інспекторів

Здійснено 220 обстежень сімей з метою визначення їх права на призначення різних видів соціальних допомог.

Сектор по контролю за призначенням та виплатою пенсій

Проведено перевірки правильності призначення та перерахунку пенсій:

  • нового призначення – 24 особових рахунків;
  • перерахунків пенсій – 45 особових рахунків.

Проведено перевірки правильності виплати допомоги на поховання та виплати недоотриманої пенсії померлими пенсіонерами – 1 особовий рахунок. 

Відділ з питань праці та юридично-правової роботи

Проведено щотижневий оперативний моніторинг стану заборгованості із виплати заробітної плати в розрізі підприємств міста. Заборгованість із виплати заробітної плати станом на 23 листопада 2018 року становить 684,2 тис. грн.

Надано 9 методичних та консультативних послуг щодо реєстрації колективних договорів та внесення змін до них.

Підготовлено 2 заперечення до суду, складено 3 клопотання до суду.

Надані інформації Департаменту соціального захисту населення щодо заборгованості по заробітній платі, виконання рішень суду, кадрової роботи. 

Відділ обліку і звітності

Протягом тижня здійснені наступні виплати:

  • на компенсацію за шкоду заподіяну здоров’ю та допомоги на оздоровлення, у випадку звільнення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у сумі 7593,68 грн.
  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 921488,92 грн;
  • одноразової допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам у сумі –   686,50 грн;
  • на забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю в загальній сумі  116659,29 грн, в т.ч. за напрямами: крісла колісні – 86033,29 грн, засоби реабілітації – 30626,00 грн;
  • на надання пільг та субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства у сумі 1498881,06 грн;
  • щодо нарахування додаткового періоду по допомогам сім'ям з дітьми; малозабезпеченим сім'ям; особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю; тимчасової державної допомоги дітям; допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, у тому числі допомоги на догляд; тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату; компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку. Загальна сума за усіма видами допомог складає 775931,85 грн;
  • на надання щомісячної допомоги учням закладів професійної (професійно-технічничної) освіти, студентам (курсантам) закладів фахової передвищої освіти, закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на повному державному забезпеченні у сумі 2100,00 грн;
  • на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 3283,52 грн;
  • матеріальної допомоги особам з інвалідністю у сумі 6000,00 грн;
  • на заходи з соціальної та професійної адаптації постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції загальною сумою - 17400,00 грн;
  • на надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 3913,01 грн;
  • на надання інших пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства 227,40 грн.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Станом на 23 листопада 2018 року на обліку в управлінні перебуває 9077 внутрішньо переміщених осіб або 8008 сімей, в т.ч.:

  • працездатних осіб – 1733;
  • дітей – 1064;
  • осіб з інвалідністю – 317;
  • пенсіонерів – 5963.

За поточний тиждень із заявами щодо видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи звернулося 17 осіб (з них 9 вперше).

Із заявами про призначення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг протягом тижня звернулося 44 внутрішньо переміщені особи.

23 листопада 2018 року відбулося засідання комісії для розгляду питань, пов’язаних із призначенням (відновленням) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Комісією було прийнято рішення щодо:

  • призначення (відновлення) соціальних виплат 38 внутрішньо переміщеним особам на підставі актів обстеження матеріально- побутових умов сім’ї;
  • відмовлення у призначенні (відновленні) соціальних виплат 5 внутрішньо переміщеним особам на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї;
  • припинення соціальних виплат 8 внутрішньо переміщеним особам через зміну місця проживання;
  • припинення соціальних виплат 1 внутрішньо переміщеній особі (з причини виїзду ВПО за кордон, на тимчасово окуповану територію України або до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, із зазначенням кількості днів такої – 60 днів).
logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.