Субсидія «Запитання - відповіді»

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради надає відповіді на деякі запитання щодо порядку надання населенню житлових субсидій.

Як розрахувати п’ятирічний термін випуску автомобіля, якщо технічний паспорт містить лише рік випуску?

П’ятирічний термін розраховується з року випуску, вказаного в технічному паспорті.

Зокрема, у 2018 році субсидія не призначається на загальних підставах у разі, якщо у власності або володінні особи зі складу домогосподарства (або члена сім’ї особи із складу домогосподарства) є транспортний засіб, датою випуску якого є 2013 рік або один з наступних за ним років.

Чи вважати причіп транспортним засобом?

Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда) -  пункт 6 Положення.

Відповідно до статті 34 Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353-XII державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

Якими документами може бути підтверджений факт непроживання за місцем реєстрації?

Чи достатньо акту обстеження матеріально - побутових умов домогосподарства, складеного соціальним інспектором зі свідченнями сусідів, для підтвердження непроживання осіб з числа зареєстрованих, коли відсутні інші підтверджуючі документи?

Положення не містить конкретного переліку документів, які можуть бути документальним підтвердженням факту непроживання особи за місцем реєстрації.

Повноту та достатність підтверджуючих документів визначає комісія під час розгляду питання про призначення субсидії.

Обов’язковим документом при розгляді питання комісією є акт обстеження матеріально-побутових умов проживання домогосподарства, складений соціальним інспектором.

Особа працює на 0,5 ставки та одержує заробітну плату, меншу ніж розмір мінімальної заробітної плати, при цьому за неї сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове страхування  у розмірі не меншому як мінімальний. Чи має право особа на призначення субсидії на загальних підставах чи за рішенням комісії? Який дохід при цьому потрібно враховувати при призначенні субсидії?

У наведеному випадку особа протягом періоду, за який враховуються доходи, має середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, тому субсидія може бути призначена лише за рішенням комісії з урахуванням умов, викладених у пункті 7 Положення.

При цьому доходи таких осіб в залежності від конкретних обставин обчислюються відповідно до пункту 12 Положення.

Довідки за телефоном 2-80-59.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.