Комплексна реабілітація в державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас»

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради пропонує особам з інвалідністю пройти комплексну реабілітацію в державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас».

Цільовим призначенням державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

В рамках комплексної реабілітації  державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» надає послуги з:

  • соціальної реабілітації;
  • психологічної реабілітації;
  • фізичної реабілітації;
  • фізкультурно-спортивної реабілітації;
  • професійної реабілітації;
  • медичного спостереження;

       В межах комплексної реабілітації слухачі також проходять курси ментальної арифметики, англійської мови для початківців, швидкісного набору тексту на клавіатурі, історії України, тощо. Строк комплексної реабілітації не перевищує 60 календарних днів на рік.

Термін професійної реабілітації визначається відповідно до навчального плану.

Професійна реабілітація здійснюється за професіями:

  • оператор комп'ютерного набору (6 місяців);
  • оператор комп'ютерної верстки ( 6 місяців);
  • оператор з обробки інформації та програмного забезпечення (9 місяців);
  • обліковець з реєстрації бухгалтерських даних ( 8,5 місяців);
  • водій категорії "B" ( 3,5 місяця);
  • манікюрник (3 місяця);
  • перукар (6 місяців).

По закінченню курсу навчання за результатами кваліфікаційного іспиту слухачі отримують свідоцтво державного зразка про здобуття робітничої професії.

Центр володіє потужною матеріально-технічною базою, медичним та спортивним обладнанням, яке необхідне для забезпечення комплексу реабілітаційних послуг медичного призначення при патологічних змінах, поліпшення трофічних процесів, відновлювальної терапії, досягнення найкращого ефекту в лікуванні будь-якого захворювання, при найменшому навантаженні на організм пацієнта.

Слухачі Центру мають можливість отримати консультативні послуги медичного характеру у лікаря-фізіотерапевта.

За бажанням слухачам надаються індивідуальні послуги психолога.

Слухачі на безоплатній основі забезпечуються харчуванням, проживанням у гуртожитку

Фізична реабілітація та медичне спостереження в державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» включають в себе всі необхідні заходи відновлення  або компенсування функцій, втрачених через хворобу або травми.

Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» знаходиться за  адресою: 84313   Донецька обл, м. Краматорськ, вул. Машинобудівників, 32, тел.: (0626) 41-47-01, 095-013-38-81, тел/факс: (0626) 41-64-74 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Направлення та зарахування до установи проводиться відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 80.

Для отримання послуг із комплексної реабілітації необхідно звернутися  до управління соціального захисту населення  та надати такі документи:

1) заяву про надання послуг із комплексної реабілітації;

2) індивідуальну програму реабілітації, видану медико-соціальною експертною комісією;

3) паспорт громадянина України;

4) документ, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

5) документ про освіту (для отримувачів, які потребують професійної реабілітації);

7) виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о);

8) довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (для отримувачів, які є внутрішньо переміщеними особами).

Додаткову  інформацію щодо отримання реабілітаційних послуг  можна отримати в управлінні соціального захисту населення за адресою: м. Добропілля, пр-т Шевченка, 15  та за телефоном (06277) 2-80-59.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.