Ниточки душевної гармонії

У ній міститься закодована пам'ять поколінь, вона є впізнаваним символом на усій планеті, її сила здатна оберігати того, хто її носить від темних сил і навіть – від смерті, в її кольорах любов, турбота, радість, смуток, життя… Вишиванка.

Так само, як без верби й калини важко уявити Україну, так і без вишиванки нема українського духу. Прикрашали вишивкою свій одяг чи не усі народи світу, вкладаючи у це священнодійство свою душу, почуття. Відтак, у травні  святкується Всесвітній день вишиванок. Це свято завітало і до нашого селища Новодонецьке.

Справжній фестиваль краси, феєрверк талантів, веселковий вибух емоцій відбувся 19 травня в  Палаці Культури. На свято зібралися  учні шкіл № 16 та № 17, вихованці дитячих садочків, батьки, бабусі та дідусі, завітали також гості з міста Добропілля: спеціаліст відділу освіти Добропільської міської ради Плужникова Е.О., Голова координаційної ради Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія», методист ЦДЮТ, завідуюча філіалом №3 Добропільської міської  бібліотеки Яскель І.В.

novodon1

Здавалося, у нашому маленькому містечку всі всіх знають. Проте коли ми побачили виставку робіт народних майстринь, то були просто вражені! Такі дива створюють наші жінки й дівчата, що очей не відвести! Вишиті сорочки, сукні, картини, роботи нитками та бісером… Довго не могли розійтися гості від тієї краси.

А учні Новодонецьких шкіл запропонували присутнім свої поробки, виконані власноруч або разом із батьками. Майже все, що принесли діти на ярмарок, було продано, щоб допомогти 16-річному юнакові Дмитру Вовчаку, який проживає у м. Білозерському та потребує нашої допомоги.

Далі ж розпочалося дійство. Українські пісні,  запальні танці, іронічні сценки, презентація робіт майстринь – святковий концерт тривав понад півтори години. Однак ми не почувалися втомленими, адже отримали потужний заряд позитиву та бурхливих емоцій. Так приємно, що серед глядачів не було байдужих, коли лунали пісні, у яких діти благали про мир на рідній землі – було відчутно потужну підтримку залу, який піднявся на ноги, розділяючи погляди виступаючих.

Можливість прийняти гостей у затишному залі Палацу Культури надав виконком Новодонецької селищної ради, який став ініціатором цього заходу, залучивши колективи шкіл та дитячих садочків. Цей захід надовго залишиться у серцях земляків, які звикли разом працювати, разом відпочивати та разом втілювати світлі ідеї у життя.

novodon2

У кожному з нас живе Україна, бо ми -  нащадки козацького роду. І вишиванки – то наш оберіг від лихої долі, від нещастя та негоди. Будьмо ж сильні, натхненні, талановиті! У наших  руках – наше майбутнє!

Ключова Майя Олександрівна

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.