Проведення заходів до Дня людей похилого віку в бібліотеках Добропільської міської ЦБС

Щорічно в золоту осінню пору – 1 жовтня відзначається День людей похилого віку, людей, які всі свої сили і знання віддали на розвиток нашого суспільства. 

Цього Дня міська бібліотека вітала всіх користувачів похилого віку зі святом та презентувала книжкову виставку «Милосердя і доброта – людства два крила», що складається з розділів: «Зорепадом роки летять», «Таємниця еліксиру молодості», «Чарівний клубок», «Справжня господиня», на якій були представлені книги, що відображають цікаву інформацію з різних тем та допомагають знайти відповіді на актуальні питання.

28 вересня 2017 року,  напередодні Міжнародного Дня людей похилого віку, який  відзначається 1 жовтня, в приміщені територіального Центру соціального обслуговування (м. Добропілля) була проведена святкова зустріч з людьми похилого віку. Приєднатися до свята запросили і працівників бібліотеки-філії №1. 

На святі було приділено увагу Університету третього віку. Завідуюча Сафонова Г.В. тепло привітала всіх присутніх зі святом - з «Днем Мудрості» та розповіла детально про факультет комп’ютерної грамотності, про цілі, задачі, як побудована робота зі студентами. Наприкінці свята директор територіального центру Т.М. Тарасова нагородила колектив бібліотеки-філії №1м. Добропілля листом подяки за співпрацю та вагомий внесок в роботі «Університету третього віку».

Бібліотека-філія № 3 зосередила свою роботу на основних, найважливіших потребах людей похилого віку. Наприклад, у селищі, де основною частиною громади є люди похилого віку, пріоритетом для бібліотеки доцільно вважати надання довідково-консультаційної допомоги з проблем пенсійного забезпечення і соціального захисту людей похилого віку, інвалідів, ветеранів. Інформування про нові зміни у пенсійній системі, пільговому забезпеченні, соціально-законодавчі документи через інформаційні стенди, тематичні папки, індивідуальні повідомлення стають основними формами роботи.

Тому, до дня святкування дня людей похилого віку, 1 жовтня бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 поздоровляли відвідувачів похилого віку зі святом, та пропонували оглянути в читальному залі бібліотеки інформаційну поличку «Запитуйте-відповідаємо!», на якій представлена тематична  тека, що включає в себе відповіді на найбільш важливі та розповсюджені питання стосовно пенсійної реформи,  яка зараз проводиться у нашій державі з періодичних видань, також інформація взята та роздрукована з інтернет – джерел,  поличкадоповнювалась книгами з фонду бібліотеки «Всё о пенсиях, пособиях, социальной защите граждан Украины» та інші.

3 жовтня у читальному залі  бібліотеки – філії №4 для людей похилого віку та з обмеженими можливостями  був проведений  захід - літературно – музичні посиденьки «Барви народної творчості».  Народна творчість: українська вічна пісня, майстерність вишивання одягу та легкокрилих рушників, ткацтво, різьблення, гончарство . Мета заходу була приємна: розкриття особливостей вишивки у різних областях України, розглядання значення цього оберегу у долях українців, доведення мелодійності народних пісень. Допомогою у цьому став перегляд відео з мережі Інтернет «Вишиванка – твій унікальний код», «Краса рідної землі», прослуховували українську народну пісню «Ой, у лузі червона калина», також вірші, перекладені у пісні «Ой, у вишневому саду», «Два кольори», «Бабусина вишиванка». Результатом проведеного заходу стало найважливіше, що потрібно кожному серцю – приємний настрій, нова інформація про історію виникнення української пісні, народних ремесел.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.