Соціальний захист членів сімей загиблих волонтерів та добровольців, смерть яких пов`язана з участю в антитерористичній операції (операції об`єднаних сил)

Статтєю 10 Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту » ( далі – Закон) регламентовано, що чинність Закону поширюється , зокрема на:

Сім`ї осіб, які добровільно забезпечували ( або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у т.ч. здійснювали волонтерську діяльність) та загинули (пропали безвісті) , померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час  забезпечення проведення АТО;

 

Сім`ї осіб, які, перебуваючи у складі добровольчих формувань, що були утворені або само організувалися для захисту незалежності, суверенітету , територіальної цілісності України, але в подальшому такі добровольчі формування не були включені до складу Збройних Сил України , Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до  законів України військових формувань та правоохоронних органів, загинули (пропали безвісті) або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час виконання такими  добровольчими формуваннями завдань анти терористичної операції у взаємодії із Збройними Силами України, , Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до  законів України військовими формуваннями  та правоохоронними органами, перебуваючи безпосередньо в районах анти терористичної у період її проведення.

 Порядок надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України « Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту », деяким категоріям осіб, у тому числі із вищевказаних , затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 р. № 740.        

 Звертаємо увагу, що «Посвідчення члена сім`ї загиблого» видається управліннями соціального захисту населення за місцем проживання громадян.

 Посвідчення є документом, що підтверджує статус осіб, на яких поширюється чинність Закону, на основі котрого надаються відповідні пільги  і компенсації.

 Після отримання відповідного «Посвідчення члена сім`ї загиблого» на родини волонтерів та добровольців , смерть яких пов`язана із участю АТО, поширюється дія всіх нормативно-правових актів стосовно соціального захисту родин загиблих учасників АТО , у тому числі Регіональної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки ( перепідготовки) учасників анти терористичної  операції, вшанування пам`яті загиблих воїнів - учасників АТО та соціального захисту родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки  та місцевих програм соціального захисту учасників АТО.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.