Новий опалювальний сезон - очільник громади повідомив про стан його підготовки

Начальник Добропільської  МВА Андрій БОНДАРЕНКО прийняв участь у нараді під головуванням виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Ігоря МОРОЗА щодо проблемних питань початку та сталого проходження в області опалювального періоду 2023-2024 років.
У своїй доповіді Андрій Олександрович зазначив, що середній рівень готовності об’єктів Добропільської ОТГ в цілому відповідає обласному. Відразу по закінченню минулого опалювального сезону розпочалася підготовка до нового. Звичайно, в умовах воєнного стану та перебування громади на прифронтовій території фінансування всіх запланованих робіт не вдалося здійснити в повному обсязі.
Зокрема гостро стоїть питання забезпечення котельних КП «Добро» вугіллям, а саме – великий брак коштів на його закупівлю.

Для завершення робіт з підготовки до опалювального сезону також необхідні значні фінансові витрати, які планується зробити за рахунок місцевого та обласного бюджетів.
Разом з тим слід відзначити, що за рахунок місцевого бюджету та при підтримці міжнародних партнерів більшість котельних забезпечені генераторами.

photo 5211105935479656871 y

З року в рік однією з основних проблем є заборгованість населення. Гостро вона постала від початку бойових дій, коли значна кількість мешканців міста евакуювалася і  перестала сплачувати за послуги опалення. Однак є невелика тенденція зменшення боргу. Якщо у травні він дорівнював 140 млн грн, то зараз вже 130 млн. Тому жителям Добропільської і сусідніх громад слід розуміти – оплата за опалення це не тільки теплі батареї, але й придбання запчастин та матеріалів, своєчасне усунення нештатних ситуацій та заробітна плата працівників теплопостачального підприємства.
Звичайно, на фоні того, що в деяких прифронтових громадах опалювальний сезон взагалі не відбудеться, ситуація в Добропільській МТГ виглядає не так вже й критично. Головні наші надії пов’язані зі стабільною роботою вугледобувних підприємств громади та з тим, що найближчим часом ЗСУ вижене ворога з України і життя повернеться в мирне русло.

logo

DOBROPOLSKAYA CITY COUNCIL

OFFICIAL WEBSITE

CONTACTS

  • Dobropole,Pershotravneva St., 83
  • ZIP CODE: 85004
  • E-mail: dgikdobropol@ukrpost.ua
  • Phone. (06277)2-78-60
  • Fax (06277)2-78-71
  • Mn-Tu. 08.00-17.00, Fr. 08.00-16.00
  • Break: 12.00-13.00

SOCIAL NETWORKS


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Dobropolskaya City Council. All rights reserved. All rights to articles, illustrations and other materials are Dobropolskaya City Council and protected by the law of Ukraine "On Copyright and Related Rights". With reference to the site.