Новий опалювальний сезон - очільник громади повідомив про стан його підготовки

Начальник Добропільської  МВА Андрій БОНДАРЕНКО прийняв участь у нараді під головуванням виконуючого обов'язки голови облдержадміністрації Ігоря МОРОЗА щодо проблемних питань початку та сталого проходження в області опалювального періоду 2023-2024 років.
У своїй доповіді Андрій Олександрович зазначив, що середній рівень готовності об’єктів Добропільської ОТГ в цілому відповідає обласному. Відразу по закінченню минулого опалювального сезону розпочалася підготовка до нового. Звичайно, в умовах воєнного стану та перебування громади на прифронтовій території фінансування всіх запланованих робіт не вдалося здійснити в повному обсязі.
Зокрема гостро стоїть питання забезпечення котельних КП «Добро» вугіллям, а саме – великий брак коштів на його закупівлю.

Для завершення робіт з підготовки до опалювального сезону також необхідні значні фінансові витрати, які планується зробити за рахунок місцевого та обласного бюджетів.
Разом з тим слід відзначити, що за рахунок місцевого бюджету та при підтримці міжнародних партнерів більшість котельних забезпечені генераторами.

photo 5211105935479656871 y

З року в рік однією з основних проблем є заборгованість населення. Гостро вона постала від початку бойових дій, коли значна кількість мешканців міста евакуювалася і  перестала сплачувати за послуги опалення. Однак є невелика тенденція зменшення боргу. Якщо у травні він дорівнював 140 млн грн, то зараз вже 130 млн. Тому жителям Добропільської і сусідніх громад слід розуміти – оплата за опалення це не тільки теплі батареї, але й придбання запчастин та матеріалів, своєчасне усунення нештатних ситуацій та заробітна плата працівників теплопостачального підприємства.
Звичайно, на фоні того, що в деяких прифронтових громадах опалювальний сезон взагалі не відбудеться, ситуація в Добропільській МТГ виглядає не так вже й критично. Головні наші надії пов’язані зі стабільною роботою вугледобувних підприємств громади та з тим, що найближчим часом ЗСУ вижене ворога з України і життя повернеться в мирне русло.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.