Щодо субсидії

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради повідомляє, що відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848  «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) в редакції, яка діяла до 1 травня 2019 року (далі – Положення), житлові субсидії на оплату житлово-комунальних послуг до грудня 2018 року/січня 2019 року включно надавалися громадянам не у грошовій формі за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам шляхом перерахування коштів на рахунки надавані в послуг.

Пунктом 18 Положення було передбачено, що сума житлової субсидії, яка надається не у грошовій формі та не використана домогосподарством унаслідок економного споживання послуг, зараховується виконавцем комунальної послуги на наступні розрахункові періоди протягом сезону, в якому призначено житлову субсидію, як оплата таких послуг.

Виконавець комунальної послуги був зобов'язаний щомісяця зазначити у платіжних документах одержувачів житлової субсидії суму переплати.

Після закінчення опалювального сезону невикористана сума житлової субсидії, яка надавалась не у грошовій формі, має повертатись виконавцем комунальних послуг до державного бюджету з урахуванням вищезазначених норм на підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум житлової субсидії у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Механізм розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання визначено Порядком розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 № 534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг» (зі змінами) (далі –Порядок).

У 2019 році надавачі послуг мають проводити розрахунок загального обсягу невикористаних сум житлової субсидії, яка надавалася не у грошовій формі, яка повертається до державного бюджету, за період отримання житлової субсидії з жовтня 2018 року по грудень 2018 року/січень 2019 року, якщо станом на 01 травня 2019 року обліковується переплата за послуги.

Таким чином, громадяни, на особових рахунках в підприємств-надавачів комунальних послуг яки станом на 01 січня 2019 року/01 лютого 2019 року була наявна переплата у вигляді зекономлених сум субсидії за попередній період, мали право скористатися нею протягом лютого-квітня 2019 року, зменшуючи за рахунок неї розмір фактичної суми сплати за спожиті комунальні послуги.

Зазначаємо, наразі порядок є дійсним і залишиться таким до моменту внесення відповідних законодавчих змін і скасування постанови кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 № 534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг», проте стосується він виключно житлової субсидії, яка надавалася громадянам не у грошовій формі. 

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.