Формування національної свідомості дитини через організацію роботи з мовленнєвого та художньо-естетичного спрямування

13 березня 2018 року заклад дошкільної освіти №9 «Тополька» (завідувач Бабенко О.О., вихователь-методист Лук’ян Т. М.) гостинно відчинив двері 46 вихователям старших груп дошкільних закладів та вчителям 4-х класів загальноосвітніх шкіл Великого Добропілля.

В рамках методичного об'єднання з наступності двох ланок дошкільної та початкової освіти засідання за темою «Формування національної свідомості дитини через організацію роботи з мовленнєвого та художньо-естетичного спрямування» пройшло у формі методичної естафети «Навчаємо й виховуємо з Україною в серці». Педагогів зацікавила виставка «Родинне дерево», яку підготували батьки, вихователі, а діти закладу презентували її гостям.

 

На заході була можливість на лише підвищити професійну компетентність щодо формування національної свідомості дітей, а й познайомитися з досвідом роботи вчителів НВК №1 та вихователів ЗДО №9. Під час домінантного заняття у старшій логопедичній групі «З Батьківщиною в серці» (вихователь Кузнецова О. В.) та інтегрованого уроку у 1-му класі «Весна іде – красу несе» (вчитель Мітіна С. В.) учасники мали можливість прослідкувати систему в роботі педагогів двох ланок освіти.

osv2

 

Завідувач ЗДО №9 Бабенко О. О. та заступник директора НВК «Гімназія – ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» Кулікова С. Г. презентували досвід взаємодії закладів по забезпеченню взаємозв'язку і наступності у вихованні і навчанні дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку. Гостей зворушила прониклива музична листівка «Зацвіла в долині червона калина» (музичний керівник Куприк Г. В., вихователь Гутник І. В.) за участю дітей старшої групи та 1-го класу.

А під час методичної ниви «Від ефективності роботи з наступності – до підвищення якості освіти» (Лук’ян Т.М.) вдалося розширити та уточнити знання  педагогів щодо форм, методів і прийомів роботи з дітьми з осно­вних напрямів патріотичного вихован­ня дошкільників та молодших школярів.

Методисти МК відділу освіти Героєва В. І. та Гнилицька Л. В. під час вправи «Мисник» допомогли підвести підсумки заходу, націлили педагогів на партнерську взаємодію і співпрацю педагогів, батьків дітей.

osv1

Раціональне поєднання традиційних та інтерактивних форм у роботі методичного об'єднання сприяло підвищенню фахового рівня педагогічних працівників та оптимізації освітнього процесу.

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.