Колективний договір: умови укладання

Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради повідомляє, що з початку року управлінням зареєстровано та оприлюднено на веб-сайті Добропільської міської ради 31 колективний договір, змін та доповнень до них.

Колективний договір - це локальний нормативно-правовий акт, який регулює трудові, соціально-економічні відносини між власником і працівниками даного підприємства. Він укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності й господарювання, які використовують найману працю і які мають права юридичної особи.

Гарантії, пільги та компенсації, передбачені для працюючих чинним законодавством, є обов'язковими для виконання за будь-яких умов. За наявності на підприємстві кращих економічних можливостей нормативні пільги і компенсації можуть бути передбачені і внесені до умов колективного договору, як додаткові порівняно з чинним законодавством.

Статтею 13 КЗпП України передбачений перелік основних розділів, які повинен містити колективний договір, серед яких звертається увага на нормування й оплату праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій тощо); встановлення гарантій, компенсацій, пільг; режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку; умов та охорони праці; забезпечення житлово-побутового, культурного, медичного обслуговування, організації оздоровлення і відпочинку працівників.

Після схвалення проекту колективного договору загальними зборами (конференцією) він підписується уповноваженими представниками сторін та надається для повідомної реєстрації в управління соціального захисту населення Добропільської міської ради.

Для проведення повідомної реєстрації колективного договору представники сторін надають до управління примірник договору разом із додатками та супровідним листом (зразок листа додається) у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками, затвердженого кваліфікованою печаткою, а також копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення цього колдоговору.

Колективний договір набирає чинності з дня підписання їх представниками сторін. Внесення змін і доповнень до колективного договору протягом строку їх дії можливе тільки за взаємною згодою сторін у порядку, визначеному колективним договором та підлягають повідомній реєстрації в тому ж порядку, що і колективний договір.

Зауважимо, що укладення кожного колективного договору передбачає соціальний захист прав найманих працівників, сприяння покращенню їх умов праці, завоювання соціально-економічних переваг і розширення їх прав.

Кваліфіковані консультації щодо повідомної реєстрації можна отримати за телефоном управління соціального захисту населення Добропільської міської ради 2-78-75.

Начальник управління                                                                                  І.В. ШИРИНА

ЗРАЗОК СУПРОВІДНОГО ЛИСТА

Управлінню соціального захисту населення Добропільської міської ради                                                                            

                                                                     

______________________________                                                                      

                                                                       ______________________________

                                                                              (підприємство, установа, заклад)

                                                                           

                                                                              

Адміністрація та профспілковий комітет (або представник трудового колективу)  __________________________________________________________                                                                                                        

                                                  (назва підприємства)

просить Вас провести повідомну реєстрацію колективного договору терміном на 20__ – 20___ роки, прийнятого на загальних зборах від _____________________.

         

          Представники сторін, які приймали участь в колективних переговорах  по прийняттю колективного договору дають письмову згоду (відмову) на публікування тексту договору.

                                                                                   

П.І.П., посада, підпис 

logo

ДОБРОПІЛЬСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ

КОНТАКТИ

  • м. Добропілля, вул. Першотравнева, 83
  • Поштовий індекс: 85004
  • E-mail: mrd@mrd.gov.ua
  • Тел. (06277) 2-78-60
  • Факс (06277) 2-78-71
  • Пн-Чт. 08.00-17.00, Пт. 08.00-16.00
  • Перерва: 12.00-13.00

СОЦМЕРЕЖІ


  Facebook

  Youtube

 

logo main 100

2016 © Добропільська міська військова адміністрація. Всі права захищені. Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Добропільській міській військовій адміністрації та охороняються законом України "Про авторське право і суміжні права". При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.